MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έκκληση ΑΚΕΛ προς την Κυβέρνηση για κονδύλια για ΓεΣΥ

Advertisement

Sponsored by exness

Έκκληση προς την κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας “να αναλάβουν τις ευθύνες τους” και να προωθήσουν αμέσως τη συμπερίληψη των σχετικών κονδυλίων στον προϋπολογισμό του 2017, με συμπληρωματικούς προϋπολογισμούς που απαιτούνται για τη μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας με το ΓεΣΥ, απηύθυνε σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης

Advertisement

Ο κ. Λουκαϊδης μιλούσε ύστερα από επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου είχε συναντήσεις με τη Διεύθυνση, το ιατρικό, νοσηλευτικό και εργατικό προσωπικό.

Στις δηλώσεις του ανέφερε ότι «η σημερινή επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου έγινε στο πλαίσιο καθιερωμένων επισκέψεων που γίνονται τακτικά και συστηματικά από το ΑΚΕΛ. Και σε αυτή την επίσκεψη έχουμε διαπιστώσει αυτό που δυστυχώς υπάρχει γενικότερα στο δημόσιο τομέα υγείας, μια εικόνα κατάρρευσης, ένας δημόσιος τομέας υγείας, ο οποίος δυστυχώς βρίσκεται στον αναπνευστήρα».

Πρόσθεσε ότι «αυτή η απαράδεκτη κατάσταση είναι αποτέλεσμα των συνεχών περικοπών στους προϋπολογισμούς του Υπουργείου Υγείας που έχουν γίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια με αποτέλεσμα συνολικά να έχουν αποστερηθεί από τη δημόσια υγεία πέραν των 400 εκατομμυρίων.  Ως ΑΚΕΛ αποτελέσαμε στυλοβάτες και ήμασταν πρωτοστάτες στην προσπάθεια να καταλήξουμε θετικά στα δύο νομοσχέδια και κανονισμούς για την προώθηση της πολύ σημαντικής μεταρρύθμισης στον τομέα της υγείας με το ΓεΣΥ».

Με αυτή την ευκαιρία, συνέχισε ο κ. Λουκαϊδης, «θέλουμε να υπογραμμίσουμε ξανά την ανάγκη να προχωρήσει τάχιστα η υλοποίηση ενός οδικού χάρτη με μέτρα και ενέργειες που θα αναβαθμίζουν ουσιαστικά το δημόσιο τομέα υγείας.  Προειδοποιούμε ταυτόχρονα για μια ακόμη φορά ότι αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο και αν το Υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση δεν αναλάβουν τις ευθύνες τους τότε η μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας με το ΓεΣΥ θα μείνει στα χαρτιά όπως έχει ξαναγίνει».

Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας, ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, «να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προωθήσουν αμέσως τη συμπερίληψη των σχετικών κονδυλίων στον προϋπολογισμό του 2017 με συμπληρωματικούς προϋπολογισμούς που απαιτούνται για αυτό το σκοπό, αλλά αυτή η ανάγκη να αντανακλάται και στους προϋπολογισμούς του 2018».

Ερωτηθείς κατά πόσον στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου παραμένει ως μεγαλύτερο πρόβλημα η υποστελέχωση, ο κ. Λουκαϊδης απάντησε πως «παραμένουν τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουν ευρύτερα τα δημόσια νοσηλευτήρια και η δημόσια υγεία.  Το κυριότερο πρόβλημα παραμένει η υποστελέχωση και σε ιατρικό και σε παραϊατρικό προσωπικό».

Σημείωσε ακόμα  ότι «προκύπτει ειδικότερα η ανάγκη στην περίπτωση του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου για διαχωρισμό κλινικών, για το οποίο μας έχει αναφερθεί και θα αποσταλούν τα σχετικά αιτήματα και από δικής μας πλευράς στο υπουργείο Υγείας. Προκύπτει επίσης η δυνατότητα, που θα είναι σημαντικό να υλοποιηθεί, για δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης αφού η σχετική υποδομή υπάρχει».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network