MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εκδήλωση κοινοτικών κατοίκων Πέγειας και Οικολόγων στις θαλασσινές σπηλιές 

Advertisement

Sponsored by exness

Με πλακάτ και πανό στα οποία αναγράφονταν, μεταξύ άλλων, τα συνθήματα “SOS θαλασσινές σπηλιές”, “Save Cyprus μόνο ο Ακάμας έμεινε κ. Πρόεδρε, αφήστε τον να θυμόμαστε πόσο όμορφη ήταν η Κύπρος”, “ Μέσα στις θαλασσινές σπηλιές υπάρχει μια δίψα και τελευταία υπάρχει μια απάτη ” και “Η Κύπρος του Σεφέρη όπως την καταντήσαμε”,  ο σύνδεσμος των κοινοτικών κατοίκων της Πέγειας και το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Γιώργου Περδίκη, πραγματοποίησαν το μεσημέρι εκδήλωση διαμαρτυρίας στις θαλασσινές σπηλιές στον Ακάμα.

Advertisement

Στόχος της εκδήλωσης ήταν, όπως αναφέρθηκε, η συνέχιση του αγώνα για την προστασία της φύσης και ιδιαίτερα των πιο ευαίσθητων περιβαλλοντικών σημείων της χώρας μας που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Natura 2000.

Η εκδήλωση, που διήρκεσε μία ώρα και σ` αυτήν συμμετείχαν δεκάδες πολιτών, έγινε ως αντίδραση για την οικοδόμηση ιδιωτικών κατοικιών στην περιοχή των θαλασσινών σπηλιών, που αποτελεί, όπως ανέφεραν οι συμμετέχοντες, μια ενέργεια που δείχνει την αντίληψη των αρμοδίων για το περιβάλλον και την αδιαφορία που τη διέπει.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, ανέφερε πως είναι μια μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας, που στόχο έχει να στείλει μηνύματα προς την Κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές ότι πρέπει οι θαλασσινές σπηλιές να προστατευτούν, πρέπει να κηρυχθεί η περιοχή λευκή ζώνη, να σταματήσει η κάθε ανάπτυξη, να κατεδαφιστούν όλες οι παράνομες οικοδομές και να αρχίσει μια διαδικασία αισθητικής προστασίας αυτού του τοπίου, το οποίο καταστράφηκε λόγω της αλόγιστης οικιστικής ανάπτυξης.

Ο κ. Περδίκης είπε πως το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ξεκίνησε τον αγώνα αυτό πριν από 16 χρόνια, όταν, όπως είπε, χτίστηκαν οι πρώτες οικοδομές στην περιοχή των θαλασσινών σπηλιών.

Με ικανοποίηση, σημείωσε, βλέπουμε να ευαισθητοποιείται η κοινή γνώμη και κτίζουμε πάνω σ’ αυτή την ευαισθητοποίηση, θέτοντας ξανά το αίτημα για την ευαισθητοποίηση των θαλασσινών σπηλιών για την προστασία της φύσης, η οποία είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο , όπως ανέφερε, για τους Κύπριους και για τους επισκέπτες και για τους ξένους που κατοικούν στην Κύπρο.

Όλοι μας, ανέφερε, θέλουμε να διατηρήσουμε αυτή την ομορφιά, και να μην την καταστρέψουμε, ή να γίνεται κτήμα και να το απολαμβάνουν μόνο οι λίγοι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal