MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εκδήλωση κατά της διαφθοράς έξω από το Προεδρικό (video)

Advertisement

Sponsored by exness

Έξω από το Προεδρικό πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – Δείτε σχετικά βίντεο

Η Κίνηση «Ενεργοί Πολίτες» και η Πλατφόρμα «Διαφθορά Τέλος!» πραγματοποίησε απόψε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό μέγαρο, την τρίτη στο συγκεκριμένο μέρος, καλώντας για την απομάκρυνση από τα δημόσια αξιώματα και την παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται για το διασυρμό της Κύπρου.

Advertisement

Στο υπόμνημα που αναγνώστηκε στην εκδήλωση αναφέρεται ότι «εμείς οι πολίτες της Κύπρου, εδώ και 25 μέρες αναμένουμε σημαντικές αποφάσεις από την κυβέρνηση και τη Βουλή για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και του διασυρμού της Κύπρου. Αντί τούτου παρατηρείται προσπάθεια συγκάλυψης και αυτού του σκανδάλου».

Με το υπόμνημα απαιτούν «την απομάκρυνση από τα δημόσια αξιώματα και την παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται για το διασυρμό της Κύπρου, αποπομπή από τη θέση τους όσων αξιωματούχων και δημοσίων υπαλλήλων διαχειρίστηκαν το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα παραβιάζοντας νόμους και καταπατώντας το δημόσιο συμφέρον, παραίτηση όσων αξιωματούχων του κράτους, των οποίων τα Γραφεία ή τα Γραφεία συγγενικών τους προσώπων εμπλέκονται στην έκδοση διαβατηρίων μέσω του κακόφημου προγράμματος».

Απαιτούν επίσης «απομάκρυνση από την διερευνητική επιτροπή του Μύρωνα. Νικολάτου, ο οποίος έχει συγκρουόμενα συμφέροντα, παραχώρηση πρόσβασης στους φακέλους των «χρυσών διαβατηρίων» στην Ελεγκτική Υπηρεσία, ολοκλήρωση του έργου της Διερευνητικής Επιτροπής εντός της καθορισθείσας διορίας, δημοσίευση του πορίσματος της διερευνητικής επιτροπής, και των στοιχείων (εταιρειών και αριθμό αιτήσεων) πολιτογραφήσεων από την έναρξη μέχρι την λήξη του προγράμματος».

Απαιτούν τέλος κατάργηση ωφελημάτων αξιωματούχων οι οποίοι εκπίπτουν του αξιώματος ή παραιτούνται για ατιμωτική συμπεριφορά.

Δηλώνουν δε ότι θεωρούν «απαράδεκτο ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας να καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η διερεύνηση αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου του οποίου υπήρξαν μέλη».

Ζητούν επίσης τη δήμευση περιουσιών αξιωματούχων οι οποίοι πλούτισαν μέσω του προγράμματος με αθέμιτο τρόπο.

Δείτε σχετικά βίντεο:

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network