MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Λάρνακα για την αναδιαμόρφωση του Παττίχειου Πάρκου

Advertisement

Sponsored by exness

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν πλήρη αναστολή εργασιών μέχρι την υποβολή αναθεωρημένου γενικού χωροταξικού σχεδίου αναδιαμόρφωσης του παττιχείου πάρκου με βάση τις τελευταίες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα πολίτες της Λάρνακας, μπροστά στην κεντρική είσοδο του Παττίχειου πάρκου για την αναδιαμόρφωση του Παττίχειου πάρκου.

Advertisement

Η Ομάδα Προστασίας του υγροβιότοπου Αλυκής αναφέρει πως «ο Δήμος Λάρνακας έχει ξεκινήσει τα έργα για την αναδιαμόρφωση τη περιοχής, με την ανέγερση εστιατορίου, πεζογέφυρας, πάρκου σκύλων, παιδότοπου και βοτανικού κήπου. Στα έργα περιλαμβάνεται και χώρος στάθμευσης επί της Λεωφ. Αρτέμιδος, εντός του πάρκου. Τα έργα ύψους 7 εκ. ευρώ είναι συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ».

Η ομάδα προστασίας του υγροβιότοπου Αλυκής, «διαμαρτύρεται για τα έργα αναδιαμόρφωσης, τα οποία όπως αναφέρει σε υπόμνημα που κατέθεσε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος την Τετάρτη 13 Μαρτίου, εμπίπτουν εντός του Δικτύου Νatura 2000 περιοχή Ειδικής Ζώνης Διατήρησης (ΕΖΔ) και δασική γη Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ)».

Αναφέρουν ότι «το πάρκο εφάπτεται στις Αλυκές Λάρνακας- Υγροβιότοπο διεθνούς σημασίας προστατευόμενο από τη Σύμβαση Ραμσάρ, για τις οποίες εκπονήθηκε διαχειριστικό σχέδιο το 2016, αλλά δεν λήφθηκε υπόψη».

Σημειώνουν πως «η αιτιολογημένη διαπίστωση του Τμήματος Περιβάλλοντος δεν ισοβαθμεί με Ειδική Οικολογική Αξιολόγηση δέουσα, από την οποία θα έπρεπε να περάσει το έργο σε τόσο ευαίσθητη περιοχή, αλλά και ούτε έχει προσμετρήσει ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καταγραφή προστατευόμενων ειδών χλωρίδας και πανίδα στο πάρκο και δεν έχουν ληφθεί υπόψιν υφιστάμενες άλλες καλύψεις που είτε έχουν λάβει άδεια (Τεκκέ Χαλά Σουλτάν) είτε θα λάβουν στο μέλλον (περιοχή Αγ. Χαραλάμπους)».

Προσθέτουν πως «ο Δήμος Λάρνακας επειδή δεν προχώρησε ούτε και σε δημόσια διαβούλευση ως όφειλε όπως προνοεί η σύμβαση του Άαρχους και ο νόμος 119/2004 που ψήφισε η Βουλή και υπό το βάρος των αντιδράσεων, εξήγγειλε αφαιρέσεις από το έργο, με αποτέλεσμα τα σχέδια που έχουν λάβει έγκριση έχουν διαφοροποιηθεί, χωρίς ωστόσο να ανακοινωθούν».

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν «πλήρη αναστολή εργασιών μέχρι την υποβολή αναθεωρημένου γενικού χωροταξικού σχεδίου αναδιαμόρφωσης του παττιχείου πάρκου με βάση τις τελευταίες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου».

Στη διαμαρτυρία συμμετείχε το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών με τον Πρόεδρό του Γιώργο Περδίκη, οι Ενεργοί Πολίτες- Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών και βουλευτές Λάρνακας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network