MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της τοποθέτησης κεραίων κινητής τηλεφωνίας στην Μεσόγη

Advertisement

Sponsored by exness

Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της τοποθέτησης κεραίων κινητής τηλεφωνίας στην Μεσόγη –  Στην παρουσία βουλευτών της επαρχίας Πάφου και διαφόρων παραγόντων

Advertisement

Με πλακάτ στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως «μακριά οι κεραίες» από την Μεσόγη, κάτοικοι της περιοχής στην παρουσία βουλευτών της επαρχίας Πάφου και διαφόρων παραγόντων, πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της τοποθέτησης κεραιών στην Μεσόγη. Σήμερα Κυριακή, μετά το εθνικό μνημόσυνο των ηρώων της κοινότητας, απέκοψαν συμβολικά τον κύριο δρόμο Πάφου- Πόλης στο ύψος της διασταύρωσης με την Τρεμιθούσα για να στείλουν το μήνυμα ότι δεν μπορεί να μην λαμβάνονται υπόψιν οι αρχές και οι κάτοικοι για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Ο κοινοτάρχης Μεσόγης Νικόλας Αρέστη δήλωσε πως σε απόσταση 500 μέτρων από το σημείο τοποθέτησης των κεραιών παρουσιάστηκαν 11 περιστατικά καρκίνου από τα οποία οκτώ απεβίωσαν. Πρόσθεσε ότι με βάση τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας πολλοί θάνατοι από τον καρκίνο οφείλονται από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Η τοποθέτηση κεραιών εκεί που δεν υπάρχει άδεια αποτελεί παρατυπία και παρανομία η οποία θα πρέπει να εκλείψει,ανέφερε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πάφου Κώστας Κωνσταντίνου. Το θέμα συνέχισε, είναι επίκαιρο, γιατί όπως εξήγησε, συζητείται ενώπιον των αρμοδίων επιτροπών Υγείας και Περιβάλλοντος στην Βουλή,έχει ξεκινήσει συνεδρία την περασμένη Πέμπτη στην παρουσία 45 και πλέον προσκεκλημένων φορέων, οργανώσεων και πολιτών, που διαμαρτύρονται για την τοποθέτηση κεραιών δίπλα στα σπίτια τους. Επίσης επί του θέματος έχουν προσκληθεί και επιστήμονες από το εξωτερικό, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου οι απόψεις διίστανται ωστόσο σημείωσε εκεί όπου θα υπάρξει τεκμηρίωση, στο τέλος των συνεδριάσεων είναι η φειδωλή προσέγγιση τοποθέτησης κεραιών λόγω των παρενεργειών που άφησαν τα στίγματα τους. Εμείς κατέληξε, ως βουλευτές των δύο αρμόδιων επιτροπών θα σεβαστούμε τις όποιες τεκμηριωμένες απόψεις και θα ενεργήσουμε ανάλογα.

Ο Χαράλαμπος Πάζαρος δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ στον Δήμο Πάφου ανέφερε,πως «η υγεία των ιδίων, των οικογενειών τους, των παιδιών τους αλλά και των συμπολιτών τους είναι πιο σημαντική και για αυτό πρέπει να μοχθούμε καθημερινά».

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΔΗΚΟ στην Πάφο Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης χαρακτήρισε απαράδεκτο και εγκληματικό,την ανεξέλεγκτη τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε κατοικημένες περιοχές χωρίς, όπως είπε, να λαμβάνεται καθόλου υπόψη η θέση των τοπικών αρχών. Το θέμα, σημείωσε ο κ. Πιττοκοπίτης, ήδη συζητείται στις Επιτροπές Περιβάλλοντος και Υγείας της Βουλής για να παρθούν αποφάσεις προς την κατεύθυνση της προάσπισης της υγείας του πολίτη.

Ο Επαρχιακός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων – Συμμαχία Πολιτών στην Πάφο, Ανδρέας Ευλαβής, ανέφερε πως η σημερινή μέρα της εκδήλωσης διαμαρτυρίας είναι σημαντική γιατί οι κάτοικοι της Μεσόγης παίρνουν την τύχη και την υγεία τους στα χέρια τους, αλλά και για την συμπόρευση με το Κίνημα των Οικολόγων, κομμάτων και προσώπων. Χαρακτήρισε θετικό ο κόσμος να αντιληφθεί ότι η υγεία είναι υπεράνω κομμάτων και συμφερόντων γιατί μόνο τότε, όπως είπε, θα έχουμε μέλλον σ΄αυτό τον τόπο.

Εξάλλου, σε δηλώσεις τους, κάτοικοι της Μεσόγης δηλώνουν την αντίθεσή τους με την τοποθέτηση κεραίων κινητής τηλεφωνίας σε κατοικημένες περιοχές και ζητούν την απομάκρυνση τους για καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network