MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό για την απονομή προεδρικής χάρης σε παιδεραστή

Advertisement

Sponsored by exness

Πολίτες βρέθηκαν το απόγευμα έξω από το Προεδρικό – Διαμαρτυρήθηκαν για την απονομή προεδρικής χάρης στο πρόσωπο που είχε καταδικαστεί για σεξουαλικής φύσεως αδικήματα εις βάρος ανηλίκου – Παρέδωσαν υπόμνημα στον Πρόεδρο

Advertisement

Έξω από το Προεδρικό βρέθηκαν πολίτες σήμερα το απόγευμα οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση απονομής προεδρικής χάρης στο πρόσωπο που είχε καταδικαστεί για σεξουαλικής φύσεως αδικήματα εις βάρος ανηλίκου.

Οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν έξω από το Προεδρικό κρατούσαν πανό στα οποία μεταξύ άλλων αναγράφονταν πάνω «ισόβια όχι χάρες στους παιδεραστές», ενώ με συνθήματα έδειξαν την αντίθεσή τους για την απονομή προεδρικής χάρης στο συγκεκριμένο πρόσωπο.

Μάλιστα, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παραδόθηκα υπόμνημα με υπογραφές.

Αναλυτικά το υπόμνημα:

«Κύριε Πρόεδρε,

Η κυπριακή κοινωνία αποσβολωμένη άκουσε την είδηση της αποφυλάκισης, στις 9 Σεπτεμβρίου 2018, παιδεραστή κατόπιν απονομής προεδρικής χάρης. Αντιλαμβανόμαστε και σεβόμαστε ότι η απονομή προεδρικής χάρης είναι συνταγματικό δικαίωμα του εκάστοτε Προέδρου της Δημοκρατίας. Παρ’ όλα αυτά, ως θορυβημένοι γονείς και ως υπερκομματική αγανακτισμένη κοινωνία, νιώθουμε έντονη την ανάγκη να διαμαρτυρηθούμε για το ατυχέστατο αυτό γεγονός, όπως επίσης και για την παράλειψη ενημέρωσης του θύματος για την πρόωρη αποφυλάκιση του θύτη.

Η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών μας θα έπρεπε να είναι αυτονόητη και ως εκ τούτου μηδενική η ανοχή της Πολιτείας και των θεσμών απέναντι σε αυτά τα άτομα, γιατί μόνο έτσι θα σταλούν τα σωστά μηνύματα στις κατάλληλες κατευθύνσεις. Ζητούμε επιτακτικά οι ποινές να μεγιστοποιηθούν, να γίνουν αυστηρότατες και να εξαιρούνται της δυνατότητας για απονομή προεδρικής χάρης. Επιπλέον, νιώθουμε ότι επιβάλλεται να θεσπιστούν οι κατάλληλες διαδικασίες για την επανένταξη των θυτών στην κοινωνία μετά την αποφυλάκισή τους. Τέλος, απαιτούμε όπως η Πολιτεία λαμβάνει τα δέοντα μέτρα για πλήρη στήριξη των θυμάτων και την προστασία τους με την αποφυλάκιση των καταδικασθέντων.

Κύριε Πρόεδρε,

Η ασφάλεια των παιδιών μας είναι στα χέρια σας. Η κυπριακή κοινωνία σας την έχει εμπιστευτεί ως κόρη οφθαλμού και απαιτεί δράσεις.

Μετά τιμής,

Οι παρούσες και παρόντες στη σημερινή διαμαρτυρία».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network