MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στο συγκρότημα του νέου «προεδρικού» αύριο στα κατεχόμενα

Advertisement

Sponsored by exness

Εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στο συγκρότημα του νέου «προεδρικού» αύριο στα κατεχόμενα

Εκδήλωση διαμαρτυρίας αύριο στις 4 το απόγευμα στον κυκλικό κόμβο του κατεχόμενου Αγίου Δομετίου (κοντά στο οδόφραγμα) θα πραγματοποιήσει η πλατφόρμα «Όχι στο συγκρότημα».

Advertisement

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η πλατφόρμα θεωρεί το συγκρότημα του νέου «προεδρικού’, της νέας «βουλής» και του «εθνικού κήπου», μαζί με το τζαμί, είναι παράνομο, χωρίς σχετικές άδειες και ενάντια στο «σύνταγμα». Γι’ αυτό ανακοίνωσε ότι προσφεύγει στο «δικαστήριο» ζητώντας τον άμεσο τερματισμό της κατασκευής.

Την εν λόγω πλατφόρμα, σημειώνεται, απαρτίζουν τα κόμματα ΡΤΚ, ΚΕΚ, ΚΚΔ, ΚΝΚ, Δρόμος Ανεξαρτησίας, Αριστερή κίνηση, Πράσινη κίνηση Ειρήνης, το πολιτιστικό κέντρο Μπαράκα και οι συντεχνίες των εκπαιδευτικών, των «δημοσίων» υπαλλήλων, των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, των ακαδημαϊκών στο «πανεπιστήμιο» ανατολικής Μεσογείου, των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού», ο τ/κ σύνδεσμος Ειρήνης, η τ/κ πρωτοβουλία για την Αμμόχωστο.

Σε ανακοίνωσή της η συντεχνία των τ/κ δασκάλων (KTÖS) αναφέρει ότι το μέλλον των φοιτητών και των νέων θα συνεχίσει να είναι σύμφωνα με τις κοσμικές, δημοκρατικές, επιστημονικές και πανανθρώπινες αξίες, και χαιρετίζει την αυριανή εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στο συγκρότημα. «Θεωρούμε ότι δεν έχει νόημα να χτίζουμε κατασκευές που δεν είναι αυθεντικές για το νησί, όπως το συγκρότημα (Kulliye)».

«Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε ενάντια σε όσους δεν σέβονται την ταυτότητα, τον πολιτισμό, την ύπαρξη και τη θέλησή μας και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να διατηρήσουμε ζωντανά τα κοινοτικά μας δικαιώματα και αξίες».

Οι εκπαιδευτικοί, προστίθεται, θα συνεχίσουν να συμβάλλουν μέσω της παιδείας στην δικοινοτική ειρήνη και να εργαζόμαστε για να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά θα έχουν το δικαίωμα σε ποιοτική εκπαίδευση και να αυξήσουν τις δυνατότητες των σχολείων.

Στην ανακοίνωση, που υπογράφει ο γραμματέας επιμόρφωσης της οργάνωσης, προστίθεται: «Θέλουμε να θυμίσουμε: Τι είπε ο Φουάτ Οκτάι; Αυτός που δεν θέλει το συγκρότημα θα μας βρει απέναντί του. Κι εμείς λέμε: Είμαστε απέναντί σας!».

Η συντεχνία των δασκάλων όπως κι εκείνη των καθηγητών (KTOEÖS( απηύθυναν έκκληση προς τον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά αύριο στην εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον του συγκροτήματος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network