MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εκδήλωση από Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ. «Πραγματικότητα η κακοποίηση ηλικιωμένων» (video)

Advertisement

Sponsored by exness

Τραγική διαπίστωση η κακοποίηση ηλικιωμένων – Στατιστικά στοιχεία για τα προγράμματα που προσφέρει το ΣΠΑΒΟ ακούστηκαν μεταξύ άλλων σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ

Εκδήλωση από το Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ με θέμα «Κακοποίηση και παραμέληση ηλικιωμένων μια άλλη οδυνηρή πραγματικότητα» πραγματοποιήθηκε χθες στη Λεμεσό, στο πλαίσιο των Παγκόσμιων 16 ημερών – δράσεων κατά της βίας των γυναικών.

Advertisement

Την εκδήλωση προσφώνησε η Πρόεδρος των Φίλων Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ Έλλη Μαραγκού -Σοφοκλέους η οποία αναφερόμενη στο πως ξεκίνησε η δράση του Μελάθρου, είπε ότι ο «σπόρος» της ίδρυσης φυτεύτηκε όταν μια ομάδα αγωνιστών, επισκέφθηκε χρόνια μετά το 55-59, έναν συναγωνιστή τους ο οποίος ήταν ταλαιπωρημένος και παραμελημένος. «Ο σπόρος ποτίστηκε με την αγάπη και την προσφορά των απλών ανθρώπων, των μεγάλων δωρητών που πίστεψαν στην ιδέα του Μελάθρου».

Χαιρετίζοντας από την πλευρά της την εκδήλωση η Μαρία Σελίπα Νεοφύτου, ανέφερε ότι «η κακοποίηση και η παραμέληση των ηλικιωμένων έχει γίνει μέρος της πραγματικότητας η οποία επιδεινώνεται με γρήγορούς ρυθμούς», προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει μια εικόνα για την πραγματικότητα, καθώς πολλά άτομα φοβούνται να καταγγείλουν την κακοποίηση και οι θύτες ξέρουν ότι σπάνια μπορεί να αποδειχθεί η πράξη τους.

Οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ότι το κράτος είναι δίπλα τους ανέφερε η κ. Νεοφύτου, προσθέτοντας ότι «ο Αβέρωφ έχει τις γνώσεις, την διάθεση και την θέληση να εξυπηρετήσει τους πολίτες και να αλλάξει τα δεδομένα, έτσι ώστε να μην επικρατεί ο φόβος για καταγγελία περιστατικών βίας ηλικιωμένων και η ανησυχία για στιγματισμό».

Από την πλευρά της η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, Ιωσηφίνα Αντωνίου ανέφερε ότι παγκόσμια ο αριθμός των ατόμων 60 ετών και άνω, θα διπλιαστεί μέχρι το 2025» σημειώνοντας σε περισσότερα από 30 χρόνια  θα ξεπεράσει τα δύο δισεκατομμύρια.

Στην Κύπρο το ποσοστό των ατόμων 65 ετών και άνω ανέρχεται στο 22% του συνολικού πληθυσμού με διαρκώς αυξανόμενες τάσεις σημείωσε η κ. Αντωνίου τονίζοντας  ότι «οι ηλικιωμένοι έχουν δικαίωμα σε ποιοτικές και ασφάλειες συνθήκες ζωής, που θα διευκολύνουν την πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες, προγράμματα στήριξης και άλλες κοινωνικές παροχές».

Ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τους ηλικιωμένους που εξυπηρετούνται μέσω των προγραμμάτων του ΣΠΑΒΟ έδωσε η Δρ Άντρη Ανδρονίκου, Επιστημονική Διευθύντρια του ΣΠΑΒΟ.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την Αιγίδα της Μαρίας Σελίπα Νεοφύτου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network