MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έκαναν «φτερά» από το ΥΠΕΣ οι φάκελοι για τις προσφορές σε ΧΥΤΑ και Κόσιη

Advertisement

Sponsored by exness

Εξαφανίστηκαν από τις αποθήκες του Υπουργείου Εσωτερικών οι οικονομικοί φάκελοι για τις προσφορές ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ – Ήταν σημαντικά στοιχεία για τους ανακριτές της υπόθεσης – Σχετίζονταν με τις καταγγελίες του Αβέρωφ Νεοφύτου – Επίκειται εντάλματα σύλληψης δυο στελεχών Ελλαδικής εταιρείας που συνδέεται με την Helectror

Advertisement

Άκαρπες απέβησαν οι έρευνες της αστυνομίας στις αποθήκες του Υπουργείου Εσωτερικών για εντοπισμό των οικονομικών φακέλων για τις προσφορές που υπέβαλαν οι τέσσερις εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Helector, το 2006.  Φάκελοι οι οποίοι θεωρούνταν σημαντικό στοιχείο για τους ανακριτές που διερευνούν το σκάνδαλο στα ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «Πολίτης» το κλιμάκιο της αστυνομίας μετέβη αρχικά στο κτήριο του Υπουργείου Εσωτερικών όπου δεν εντόπισε τίποτα σχετικό με την όλη υπόθεση. Παραπέμφθηκε ωστόσο σε αποθήκες εγγράφων που διατηρεί το υπουργείο στην περιοχή Τσερίου. Εκεί βρέθηκαν τελικά μόνο οι τεχνικοί φάκελοι, δηλαδή το τεχνικό μέρος των προσφορών που υπέβαλαν τότε οι συμμετέχουσες κοινοπραξίες.

Οι εν λόγω φάκελοι είχαν σχέση με τις καταγγελίες στις οποίες προέβη ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου με επιστολή που απέστειλε την περασμένη εβδομάδα στο Γενικό Εισαγγελέα. Ο κ. Νεοφύτου υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι οι οικονομικοί φάκελοι των κατά πολύ χαμηλότερων προσφορών δεν είχαν ανοιχθεί αφού είχαν απορριφθεί στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας με το επιχείρημα ότι δεν πληρούσαν τις τεχνικές προδιαγραφές που ήταν κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της Helector.

Επίκειται εντάλματα…

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» από τα υπό διερεύνηση στοιχεία για τα ΧΥΤΑ και Κόσιη οι ανακριτές αναμένεται να προχωρήσουν στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος του Διευθυντή και του Προέδρου της Ελλαδικής εταιρείας Enviroplan S.A .

Η εταιρεία φαίνεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο καθώς επιλέγηκε από το ΥΠΕΣ για να παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες ως προς το μοντέλο διαχείρισης των οικιακών απορριμμάτων ενώ συνδεόταν με τη Helector και είχε ουσιαστικά μεθοδεύσει την ανάληψη των σχετικών έργων στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση τελούν υπό κράτηση 10 πρόσωπα ενώ καταζητείται ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Helector. Δωδέκατος ύποπτος ο τέως Δήμαρχος Πάφου ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης.

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε μεν με την παραδοχή του Γενικού Διευθυντή της εταιρείας Γιάννη Κοκότση αλλά τη μαρτυρία του ενίσχυσε ο πρώην Γενικός Διευθυντής Δημήτρης Γιανακόπουλος ο οποίος τελικά «λύγισε» και παραδέχθηκε ότι έδινε μίζες στο Βέργα και σε άλλους.

Ο Γιάννης Κοκότσης αφέθηκε χθες ελεύθερος αφού αναμένεται να μετατραπεί σε μάρτυρας κατηγορίας πράγμα το οποίο θα γίνει και με άλλους υπόπτους, οι μαρτυρίες των οποίων θα στοιχειοθετήσουν την υπόθεση.

Το διάταγμα κράτησης των άλλων 10 υπόπτων εκπνέει το ερχόμενο Σάββατο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network