MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εισηγήσεις επέδωσαν οι διπλωμάτες ξένων κρατών προς τον ΠτΔ μετά τις δολοφονίες γυναικών μεταναστών 

Advertisement

Sponsored by exness

Εισηγήσεις επέδωσαν οι διπλωμάτες ξένων κρατών προς τον ΠτΔ μετά τις δολοφονίες γυναικών μεταναστών – «H Κυβέρνηση θα λάβει το κάθε δυνατό μέτρο για να ενδυναμώσει την εμπιστοσύνη των ξένων υπηκόων στην Κύπρο»

Advertisement

Εισηγήσεις προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη επέδωσαν ο Ύπατος Αρμοστής της Ινδίας και πρόξενοι χωρών εκτός ΕΕ, υπήκοοι των οποίων εργοδοτούνται στην Κύπρο, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μιλώντας μετά από τη συνάντηση, ο Υπατος Αρμοστής της Ινδίας Dr Raghavan ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τη λύπη τόσο του ιδίου όσο και της κυβέρνησης για το πρόσφατο ατυχές συμβάν, είπε, αναφερόμενος στις δολοφονίες ξένων γυναικών που εργάζονταν στην Κύπρο.

Τους διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση θα λάβει το κάθε δυνατό μέτρο για να ενδυναμώσει την εμπιστοσύνη των ξένων υπηκόων στην Κύπρο, ιδιαίτερα των εργαζομένων από το Βιετνάμ, τη Σρι Λάνκα και τις Φιλιππίνες.

Ο Δρ. Ραγκβαχαν είπε ότι επέδωσαν στον Πρόεδρο υπόμνημα με τις εισηγήσεις τους και τους διαβεβαίωσε ότι αυτές θα ληφθούν υπόψη και θα συζητηθούν εκτενώς τις αμέσως επόμενες μέρες, αρχίζοντας από τη Δευτέρα και θα ληφθούν μέτρα.
Κληθείς να αναφερθεί  σε λεπτομέρεια στις εισηγήσεις, ο Ινδός Υπατος Αρμοστής είπε ότι οι αποστολές στην Κύπρο οφείλουν να ξέρουν πόσοι από τους υπηκόους τους εργάζονται στην Κύπρο και ιδιαίτερα εκείνοι που εργάζονται σε σπίτια. Αυτή τη στιγμή, είπε, δεν έχουμε μια ξεκάθαρη ιδέα γι’ αυτό προτείναμε να υπάρχει περισσότερος έλεγχος. Σημείωσε ότι στο θέμα αυτό υπάρχει κενό και υποδείχθηκε στον Πρόεδρο και να ξέρουν και οι εργαζόμενοι ποιες εναλλακτικές οδούς θα έχουν.

Ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένοι από τη συνάντηση, ο Ινδός διπλωμάτης είπε ότι συγκινήθηκαν από το ενδιαφέρον και ανησυχία του Προέδρου και πρόσθεσε ότι θα ενημερώσουν τις κυβερνήσεις τους για την κατάσταση.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος επίσης ο Γενικός Πρόξενος της Σρι Λάνκα Rohana Ambagolla, ο Πρόξενος του Βιετνάμ Γιώργος Χριστοφίδης, η Επίτιμη Πρόξενος των Φιλιππίνων Shemaine Alonso Bushnell – Kyriakides και ο Επίτιμος Πρόξενος του Νεπάλ Ram Jiwan Panjiyar.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network