MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εισήχθη με πυρετό και εν συνεχεία υποβλήθηκε σε επέμβαση το άτυχο βρέφος. Τι αναφέρει ο ΟΚΥπΥ

Advertisement

Sponsored by exness

Ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ για τον θάνατο του 30 ημερών βρέφους – Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο Μακάρειο – Μετεγχειρητικά υπήρξε ελαφρά βελτίωση, αλλά σε μερικές ώρες το νεογνό εμφάνισε σοβαρή υπόταση

Διευκρινίσεις για τον θάνατο του 30 ημερών βρέφους που σκόρπισε θλίψη, δίδει μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε απόψε ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Advertisement

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το βρέφος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Λεμεσού με πυρετό, όπου έλαβε ιατρική φροντίδα και αγωγή. Την επόμενη ημέρα, η κατάσταση του επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε άμεσα στην Εντατική Παίδων του Μακάρειου Νοσοκομείου. Κατά την εισαγωγή του στην Εντατική Παίδων του Ν.Α.Μ. ΙΙΙ έγινε άμεση προσπάθεια σταθεροποίησης της κλινικής εικόνας του νεογνού και χειρουργική επέμβαση. Μετεγχειρητικά υπήρξε ελαφρά βελτίωση, αλλά σε μερικές ώρες το νεογνό εμφάνισε σοβαρή υπόταση.

Τα ακριβή αίτια θανάτου του αναμένεται να καταδείξει η νενομισμένη νεκροτομή στη σορό του.

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς του άτυχου βρέφους κατήγγειλαν ιατρική αμέλεια και η Αστυνομία διερευνά υπόθεση αιφνίδιου και αφύσικου θανάτου. Η λήψη καταθέσεων έχει ήδη ξεκινήσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ:

Νεογνό 30 ημερών, εισήχθηκε στην Παιδιατρική Κλινική του Γ. Ν. Λεμεσού στις 6.10.2021 με πυρετό και έλαβε όλη την ενδεδειγμένη ιατρική φροντίδα και αγωγή. Την επόμενη ημέρα, η κατάσταση του επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε άμεσα στην Εντατική Παίδων του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Κατά την εισαγωγή του στην Εντατική Παίδων του Ν.Α.Μ. ΙΙΙ έγινε άμεση προσπάθεια σταθεροποίησης της κλινικής εικόνας του νεογνού και χειρουργική επέμβαση. Μετεγχειρητικά υπήρξε ελαφρά βελτίωση, αλλά σε μερικές ώρες το νεογνό εμφάνισε σοβαρή υπόταση, πολύ σοβαρή οξέωση, και πολυ-οργανική ανεπάρκεια.

Παρά τις έντονες προσπάθειες των γιατρών της Εντατικής του Ν.Α.Μ. ΙΙΙ, η κλινική εικόνα του νεογνού συνέχισε να επιδεινώνεται και στις 11 το πρωί κατέληξε.

Ο ΟΚΥπΥ εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για το γεγονός και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένεια του νεογνού.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network