MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Είπε ότι έκαψε το σπίτι στην Επισκοπή έναντι αμοιβής με οδηγίες των ιδιοκτητών. Η μαρτυρία και η ασφαλιστική κάλυψη

Advertisement

Sponsored by exness

Πως έφτασαν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού στη σύλληψη του ζεύγους για εμπρησμό της οικίας τους στην Επισκοπή – Η θεληματική κατάθεση του 40χρονου που συνελήφθη πρώτος «άνοιξε το δρόμο» – Είχε αναβαθμίσει το συμβόλαιο με την ασφαλιστική εταιρεία λίγες μέρες πριν τον εμπρησμό ο 47χρονος ιδιοκτήτης – Υπό κράτηση ο ίδιος και η γυναίκα του – Ο ρόλος του 32χρονου μεσάζοντα – Καταζητείται και 23χρονος

Τη μαρτυρία που οδήγησε στη σύλληψη του ζεύγους ιδιοκτητών για τον εμπρησμό και διάρρηξη της οικίας τους στην Επισκοπή στις 26 Δεκεμβρίου, παρουσίασε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού ο Λοχίας του ΤΑΕ Λεμεσού Α.Κανάρης.

Advertisement

Ο 47χρονος ιδιοκτήτης της οικίας και η 45χρονη σύζυγος του που συνελήφθησαν χθες, οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού που διέταξε την κράτηση του πρώτου για περίοδο 6 ημερών και της συζύγου του για 3 μέρες.

Εναντίον τους διερευνώνται μεταξύ άλλων αδικήματα που αφορούν συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος εμπρησμού, εμπρησμός κτιρίου, απόπειρα απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Η θεληματική κατάθεση που έδωσε ο 40χρονος από την Επαρχία Πάφου, που συνελήφθη πρώτος για την υπόθεση ήταν αυτή που, όπως ακούστηκε στο Δικαστήριο, άνοιξε τον δρόμο για τη σύλληψη του ζεύγους που φέρονται να προχώρησαν στον εμπρησμό της οικίας τους προκειμένου να αποζημιωθούν από την ασφαλιστική εταιρεία.

Όπως ανέφερε στους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού ο 40χρονος, μαζί με τον 23χρονο που καταζητείται, ανέλαβαν να θέσουν φωτιά στην οικία έναντι αμοιβής 1000 ευρώ. Τη διευθέτηση ανέλαβε 32χρονος που λειτούργησε ως μεσάζοντας και ο οποίος επίσης συνελήφθη χθες από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 40χρονου που ομολόγησε ότι ο ίδιος έθεσε τη φωτιά στην οικία μαζί με τον 23χρονο καταζητούμενο, το ζεύγος θέλησε να κάψει το σπίτι για να πιάσει ως αποζημίωση λεφτά από την ασφαλιστική εταιρεία, αφού αντιμετώπιζαν προβλήματα και ήθελαν να «χωρίσουν» το σπίτι. Και περιέγραψε στους ανακριτές συνάντηση που είχε με τον 32χρονο «μεσάζοντα», για την αμοιβή που έλαβε και τον τρόπο δράσης. Όπως είπε στην κατάθεση του ο 40χρονος, έλαβε διαβεβαιώσεις ότι «ήταν όλα κανονισμένα, με τάγκια βενζίνης μέσα στο σπίτι» ενώ όπως είπε βρήκαν και πόρτα ανοικτή προκειμένου να εισέλθουν στην οικία.

Ο 47χρονος και η σύζυγος του αρνούνται ανάμειξη στην υπόθεση. Ωστόσο ο 47χρονος παραδέχθηκε ανακρινόμενος την πρόσφατη αναβάθμιση του συμβολαίου ασφάλισης της οικίας τους για το χρηματικό ποσόν των 2 εκατομμυρίων.

Οι εξετάσεις του ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζονται. Υπολείπεται ακόμα ανακριτικό έργο, ενώ καταζητείται και ο 23χρονος που φέρεται ότι έθεσε φωτιά στο σπίτι μαζί με τον 40χρονο που τελεί υπό κράτηση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network