MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έιντε: Να αναγνωριστεί η προσπάθεια των δύο ηγετών

Advertisement

Sponsored by exness

Πρέπει να αναγνωριστεί η προσπάθεια των δύο ηγετών, δηλώνει ο Έιντε στην Κίπρις – Πολύ σημαντικό ότι η συνάντηση στο Νταβός, «έγινε μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου»

Advertisement

Πρέπει να αναγνωριστεί η προσπάθεια των ηγετών για λύση του Κυπριακού δήλωσε ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ο οποίος αξιολογώντας την τριμερή συνάντηση των δύο ηγετών στο Νταβός με τον ΓΓ του ΟΗΕ, είπε ότι ήταν η πρώτη αυτού του είδους και το γεγονός ότι έγινε μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου είναι πολύ σημαντικό

Σύμφωνα με την «Κίπρις», σε δηλώσεις στο απεσταλμένο της εφημερίδας στο Νταβός, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ πρόσθεσε ότι ήταν μια ευκαιρία για να γίνουν επαφές για την οικονομική διάσταση της λύσης, ενώ για την συνάντηση με τον ΓΓ ανέφερε ότι ήταν πολύ “ωραία και εγκάρδια” και οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στο πως αξιολογούν την φάση στην οποία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις και πώς πρέπει να προχωρήσουν.

Η λύση είναι σημαντική για το μέλλον της Κύπρου και των Κυπρίων, είπε ο κ. Έιντε. Συζήτησαν επίσης, συνέχισε, το πως μπορεί η διεθνής κοινότητα να βοηθήσει, ενώ χαρακτήρισε τις επαφές που έκαναν οι δύο ηγέτες στο Νταβός πολύ ωφέλιμες και για τις δύο πλευρές. Το πάνελ για το Κυπριακό, σημείωσε, έδωσε το μήνυμα του πόσο σημαντική είναι η λύση και για τις δύο πλευρές.

Ο κ. Έιντε παρατήρησε ότι και από την εμπειρία του σε διάφορα μέρη του κόσμου όπου άσκησε παρόμοια καθήκοντα, “το πιο δύσκολο μέρος μιας διαπραγμάτευσης είναι το τελευταίο κομμάτι. Ακόμη κι αν έχουν ολοκληρωθεί (οι διαπραγματεύσεις) κατά 90%, το εναπομείναν 10% είναι το πιο δύσκολο. Γι` αυτό η διαδικασία μπροστά μας είναι η πιο σημαντική”.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network