MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έιντε: Η διάσκεψη θα συνεχιστεί για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί

Advertisement

Sponsored by exness

Συναντήθηκε σήμερα με τον Ακιντζί – Τρεις ώρες κράτηση η συνάντηση – Η διάσκεψη θα συνεχιστεί για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί τόνισε

Advertisement

Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα πρέπει να προσέλθουν στη Διάσκεψη για την Κύπρο στις 28 Ιουνίου στη Γενεύη με όραμα, αποφασιστικότητα και προθυμία να σκεφτούν «έξω από το κουτί» ως επίσης σεβασμό στο γεγονός ότι υπάρχουν πέραν της μιας αλήθειας, δήλωσε ο  Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε.

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση του με τον Τ/κ ηγέτη στα κατεχόμενα, η οποία κράτησε 3 περίπου ώρες, ο κ.  `Ειντε είπε ότι πολλά έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση στη Νέα Υόρκη ως πολύ σημαντική.

Είπε ότι ο στόχος της Διάσκεψης για την Κύπρο στη Γενεύη στις 28 Ιουνίου είναι η επίλυση των εκκρεμούντων ζητημάτων.

Σημείωσε ότι από τη συνάντηση στη Νέα Υόρκη μέχρι σήμερα βρισκόταν σε συνεχή επαφή με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, τις δύο πλευρές, την Τουρκία, την Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ ως παρατηρητή, σημειώνοντας ότι υπάρχει σοβαρή αποφασιστικότητα για την επιτυχή έκβαση της Διάσκεψης.

Είπε ότι απομένουν 13 ημέρες μέχρι τη Διάσκεψη η οποία θα αρχίσει την Τετάρτη 28 Ιουνίου και θα συνεχιστεί για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, σημειώνοντας ότι ο προγραμματισμός είναι για μερικές εβδομάδες αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις.

Είπε ότι η Διάσκεψη θα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη και πως όλα τα θέματα θα βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και τα οποία θα συζητηθούν  αλληλένδετα.

Όπως είπε, υπάρχει ένα κεφάλαιο στο οποίο θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση τώρα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί συζητήθηκε λιγότερο από τα υπόλοιπα κεφάλαια και ο δεύτερος γιατί  αφορά όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη γι’ αυτό και θα πρέπει να πάμε προετοιμασμένοι, είπε.

Ο κ. .  `Ειντε είπε ότι η ετοιμασία του εγγράφου για το οποίο έγινε πολύς λόγος στα ΜΜΕ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και συνέχισε λέγοντας ότι αυτό το έγγραφο θα στηρίζεται στις θέσεις όλων των εμπλεκομένων μερών για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Είπε ότι στόχος είναι αυτό το έγγραφο να είναι η βάση για συζήτηση αλλά δεν θα είναι μια πρόταση των Ηνωμένων Εθνών.

Όπως είπε, δεν θα βρείτε τη λύση του κυπριακού σε αυτό το έγγραφο επειδή δεν πρόκειται να κάνουμε τις διαπραγματεύσεις πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων λέγοντας ότι οι δύο πλευρές έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο και πως θέλουν η διαπραγμάτευση να γίνει στη Γενεύη.

Ξεκαθάρισε ότι αυτό θα είναι πολύ δύσκολο και πως δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις εκφράζοντας την πεποίθηση ότι είναι ωστόσο εφικτό.

Ανέφερε ότι τα πραγματικά συστατικά που χρειαζόμαστε από όλους, δηλαδή τις δύο πλευρές εδώ, τις εγγυήτριες δυνάμεις  και όλους τους άλλους εμπλεκόμενους, είναι όραμα, αποφασιστικότητα, θέληση και ηγεσία.

Στην αποφασιστικότητα και στη βούληση, πρόσθεσε, θα πρέπει συμπεριλαμβάνεται και η προθυμία τους να σκεφτούν «έξω από το κουτί»,  για νέες ιδέες, να είναι ειλικρινείς ο ένας απέναντι στον άλλο και να σεβαστούν το γεγονός ότι υπάρχουν πέραν της μιας αλήθειας.

Είπε ότι η ασφάλεια θα πρέπει να επιτευχθεί με τέτοιο τρόπο που να μην δημιουργεί ανασφάλεια στην άλλη πλευρά κάνοντας, τέλος, λόγο για σκληρή δουλεία που πρέπει να γίνει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network