MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έιντε: Δεν υπάρχει χαλάρωση στη διαδικασία των συνομιλιών

Advertisement

Sponsored by exness

Δεν υπάρχει χαλάρωση στη διαδικασία των συνομιλιών παρά τις προσδοκίες κάποιων μερών, ξεκαθάρισε σήμερα ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ Έιντε σημειώνοντας ότι η διαδικασία κινείται προς τα εμπρός με εποικοδομητικό και δομημένο τρόπο.

Advertisement

Ο κ. Έιντε προέβη στις πιο πάνω δηλώσεις μετά από συνάντηση που είχε με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί που κράτησε περίπου μιάμιση ώρα. Όπως είπε, είχε μια πολύ εποικοδομητική και ουσιαστική συνάντηση με κ. Ακιντζί και πρόσθεσε ότι θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη αύριο.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Έιντε είπε ότι οι δύο ηγέτες είχαν περιγράψει τη χθεσινοβραδινή τους συνάντηση ως «παραγωγική, εποικοδομητική και καλή» για να σημειώσει ότι συμφωνεί μαζί τους. Είπε, επίσης, ότι εργάζονται για να κτίσουν δυναμική για την επόμενη συνάντηση των ηγετών που θα γίνει τη Δευτέρα το πρωί.

«Όπως μπορείτε να δείτε σε αντίθεση με τις προσδοκίες ορισμένων μερών, δεν υπάρχει καμία χαλάρωση στη διαδικασία, κινείται προς τα εμπρός με εποικοδομητικό και δομημένο τρόπο. Οι διαπραγματευτές εργάζονται ιδιαίτερα σκληρά τις τελευταίες εβδομάδες για την προετοιμασία των εγγράφων γι` αυτές τις συνομιλίες» είπε και πρόσθεσε ότι υπάρχει πολλή δουλειά ακόμη να γίνει και πολλά εκκρεμή ζητήματα, αλλά το πνεύμα γύρω από τις συνομιλίες και στις συνομιλίες είναι καλό.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Νούλαντ, είπε ότι είναι μία από τις πολλές επισκέψεις που γίνονται από χώρες που θέλουν πραγματικά να στηρίξουν τη διαδικασία και τους ηγέτες. Υπενθυμίζοντας την επίσκεψή του στο Παρίσι, είπε ότι η Γαλλία εκφράζει την έντονη επιθυμία της να είναι βοηθητική στη διαδικασία για να προσθέσει ότι το διεθνές ενδιαφέρον και η υποστήριξη προς τη διαδικασία κατά την κρίσιμη συγκυρία είναι πολύ ισχυρή, συμπεριλαμβανομένης και της οικονομικής υποστήριξης, όπως είπε.

Ο κ. Έιντε είπε ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν και δεν πρόκειται να είναι εύκολο, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι έχει καταγραφεί σημαντική πρόοδος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network