MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Είναι υπαρκτά αλλά σε μικρότερης έκτασης τα περιστατικά διαφθοράς στο δημόσιο λέει η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων

Advertisement

Sponsored by exness

Φαινόμενα διαφθοράς υπαλλήλων του δημοσίου είναι υπαρκτά, είναι, όμως συγκριτικά μικρότερης έκτασης από τα όσα έχουμε δει μέσα από υποθέσεις που αφορούσαν άτομα που προέρχονται επαγγελματικά από τον ιδιωτικό, και όχι το δημόσιο τομέα, υποστηρίζει σε ανακοίνωση η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ).

Advertisement

Η ΑΣΔΥΚ εξέδωσε την ανακοίνωση με αφορμή συνέντευξη στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος” του Γενικού Εισαγγελέα, κάτω από τον τίτλο «Σχεδόν παντού η διαφθορά στο δημόσιο».

Σύμφωνα με την ΑΣΔΥΚ, “ο τίτλος της συνέντευξης είναι παραπλανητικός, αφού στοχοποιεί τη Δημόσια Υπηρεσία και τον κόσμο που την υπηρετεί,  τη στιγμή που όταν ένας διαβάσει το περιεχόμενο της συνέντευξης θα διαπιστώσει ότι η διαφθορά και η διαπλοκή στην Κύπρο είναι φαινόμενο ενδημικό που απλώνεται σε όλη την κοινωνία και δεν αφορά μόνο στο Δημόσιο”.

Κατά συνέπεια, προστίθεται, “το ΔΣ της ΑΣΔΥΚ τονίζει ότι οι αναφορές του Γενικού Εισαγγελέα για διαφθορά στο δημόσιο δεν αφορούν στους υπαλλήλους του δημοσίου ως σύνολο, αλλά αφορούν το δημόσιο βίο της κοινωνίας μας”.

Αναφέρει ακόμη πως “οι διαπλεκόμενοι και διεφθαρμένοι, όπως τους φωτογραφίζει ο Γενικός Εισαγγελέας, είναι πολιτικοί και αξιωματούχοι (Δήμαρχοι, Μέλη Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων, Βοηθός Γ. Εισαγγελέας, Πρόεδρος και Μέλη ΔΣ Ημικρατικών Οργανισμών κλπ)  που, είτε έχουν εκλεγεί, είτε έχουν διοριστεί σε θέσεις με σκοπό να προσφέρουν στα κοινά, αλλά, αντί τούτου, επέλεξαν τον προσωπικό πλουτισμό. Στην κατηγορία αυτή προστίθενται δικηγόροι, τραπεζίτες και άλλοι παράγοντες της οικονομίας, όπως είναι οι λογιστές και οι χρηματιστές”.

Σημειώνει εξάλλου ότι σε κάθε περίπτωση είναι ευθύνη των αρμοδίων αρχών, όπως οι αστυνομικές και εισαγγελικές,  να ερευνούν τις υποθέσεις και να φέρνουν εις πέρας το έργο που τους έχει αναθέσει η πολιτεία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network