MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Είναι προφανές ότι με έχει στοχοποιήσει ο Γενικός Ελεγκτής» λέει ο Χάσικος

Advertisement

Sponsored by exness

Κάνει λόγο για απαράδεκτη επιστολή του Ελεγκτή ο Υπουργός Εσωτερικός – Τονίζει ότι τον έχει στοχοποιήσει

Advertisement

Απαράδεκτη σε ύφος και περιεχόμενο χαρακτηρίζει τη σημερινή ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας για το επίμαχο θέμα της σύγκρουσης συμφερόντων  ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Σε γραπτή δήλωση του λέει συγκεκριμένα περί  “απαράδεκτης σε ύφος και περιεχόμενο ανακοίνωσης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, με την οποία επιχειρεί με τον πλέον ανήθικο τρόπο να με δικάσει και να με καταδικάσει προσβάλλοντας, μεταξύ άλλων, και την ηθική μου υπόσταση”.

«Είναι προφανές-αναφέρει- ότι ο Γενικός Ελεγκτής έχει στοχοποιήσει τον ΥΠΕΣ. Είναι, επίσης, προφανές, ότι άθελα του γίνεται εργαλείο εξυπηρέτησης συμφερόντων άλλων από αυτών που το Σύνταγμα του καθορίζει. Έχει περάσει, πλέον, στον έλεγχο τόσο της πολιτικής όσο και της ηθικής δεοντολογίας των πολιτικών προσώπων!”.

Ο κ. Μιχαηλίδης, σημειώνει ο ΥΠΕΣ, αναφέρεται στην εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ, ‘συμφερόντων της οικογένειας του κ. Χάσικου’, ωσάν να είναι μεμπτό η οικογένεια μου να έχει συμφέροντα σε εφημερίδα. Ας σημειωθεί ότι η εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ, ουδέποτε ενεπλάκη ή υποστήριξε τον Υπουργό, όταν τα υπόλοιπα Μέσα – πλην κάποιων εξαιρέσεων – καθ’ υποβολή του Γενικού Ελεγκτή στη βάση της σχέσης ‘σου δίνω ειδήσεις και με στηρίζεις’, έβαλλαν κατά του Υπουργού, σημειώνει.

“Ενώ ο Γενικός Ελεγκτής παραδέχεται ότι εξέδωσε πόρισμα σε σχέση με καταγγελίες περί σύγκρουσης συμφερόντων του Υπουργού Εσωτερικών ως εποπτεύουσας αρχής για θέματα Αρχής Ραδιοτηλεόρασης, ΡΙΚ, ΚΥΠΕ, κλπ, και παραθέτω από την ενημέρωση του προς τον καταγγέλλοντα Βουλευτή κ. Περδίκη το σχετικό απόσπασμα: ‘Από τα στοιχεία που μας έχει διαβιβάσει (ο κ. Περδίκης) γι’ αυτό το θέμα, δεν έχουμε εντοπίσει την ύπαρξη κατάστασης σύγκρουσης συμφέροντος από πλευράς του Υπουργού Εσωτερικών σε σχέση με οποιαδήποτε Νομοθεσία. Δηλαδή, δεν εντοπίσαμε ενδεχόμενη παραβίαση κάποιας Νομοθεσίας’, αυτό αντί να το δημοσιοποιήσει και να το πληροφορηθεί ο κυπριακός λαός – διότι ο ΥΠΕΣ κατ’ επανάληψη λοιδορήθηκε γι’ αυτό το θέμα, ως επίσης και πολλά λιβελλογραφήματα είδαν το φως της δημοσιότητας μέχρι του σημείου κάποιοι να απαιτούν  και παύση του ΥΠΕΣ –  το απέκρυψε”, συνεχίζει.

“Στη συνέχεια, έχοντας στο χέρι το αθωωτικό πόρισμα (τι άλλο μπορεί να ονομαστεί το συμπέρασμα μιας έρευνας που ο ίδιος έκανε από πόρισμα;), έκανε ρητή αναφορά, όπως ο ίδιος λέγει, ‘σε κατάσταση σύγκρουσης συμφέροντος στη σφαίρα της πολιτικής δεοντολογίας’, παραπέμποντας τον κ. Περδίκη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας! ΈΛΕΟΣ!. Ο συγκεκριμένος Γενικός Ελεγκτής θεωρεί ότι έχει την εξουσία ή την αρμοδιότητα να ελέγχει ακόμη και θέματα πολιτικής δεοντολογίας! Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, προτού μιλήσουμε θα πρέπει να παίρνουμε την άδειά του! Τι άλλο από προσπάθεια φίμωσης μπορεί να θεωρηθεί αυτό;” διερωτάται ο κ. Χάσικος.

Ο ΥΠΕΣ αναφέρει πως όταν  Γενικός Ελεγκτήε κοινοποίησε το αθωωτικό πόρισμα του στους καταγγέλλοντες (δημοσιογραφικό συγκρότημα και κ. Περδίκη), φαίνεται και είναι προφανές ότι δεν ικανοποιήθηκαν, έσπευσαν προφορικά, κατ’ ισχυρισμό του Γενικού Ελεγκτή, να του υποβάλουν να ερευνήσει για την ενοικίαση χώρου στο κτήριο που είναι μέτοχος ο Υπουργός Εσωτερικών προς την Πολιτική Αεροπορία, υποδεικνύοντας την ύπαρξη ασυμβίβαστου.

Ο ίδιος,-συνεχίζει- τείνοντας ευήκοον ους και εν είδη ‘συνωμοσίας’ με τον πολιτικό αντίπαλο του ΥΠΕΣ κ. Περδίκη αλλά και το δημοσιογραφικό συγκρότημα – που, ως γνωστό, τα έχει με τον ΥΠΕΣ διότι απέτρεψε, κατ’ ισχυρισμό των ιδίων, συναλλαγή τους με το δημόσιο –   προχώρησε στη διερεύνηση/έκδοση πορίσματος, αλλά και δημοσιοποίηση του στην εφημερίδα Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

Ακόμα και σήμερα, μέσα από τη δήλωση του, επιμένει ότι υπάρχει ασυμβίβαστο. Προκαταλαμβάνει την απόφαση της Επιτροπής Ασυμβίβαστου “κατά τρόπο προκλητικό, αντίθετο με κάθε αρχή δικαίου και ηθικής”.

Σε ό,τι αφορά το θέμα αυτό, ο ΥΠΕΣ επαναλαμβάνει:

“Είναι η άποψη μου ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο. Γι’ αυτό, εξάλλου, και δεν δήλωσα στην Επιτροπή Ασυμβιβάστου την ενοικίαση του χώρου προς την Πολιτική Αεροπορία, διότι:

Πρώτον, στις Υπηρεσίες, δεν περιλαμβάνεται η ενοικίαση. Δεν δίνουμε υπηρεσίες στο δημόσιο. Δικαίωμα χρήσης είναι που παραχωρούμε.

Δεύτερον, το συμβόλαιο είναι του 2007, ενώ ο Νόμος για το ασυμβίβαστο ψηφίστηκε το 2008.

Τρίτον, όλα αυτά έχουν δημοσιοποιηθεί και είναι κατατεθειμένα στο Πόθεν Έσχες του ΥΠΕΣ στη Βουλή.

Συνεπώς, ούτε δόλος υπήρξε ούτε παραπλάνηση της Επιτροπής για να το στείλει στο Γενικό Εισαγγελέα και να αφήνει να αιωρείται ότι ο Νόμος προνοεί φυλάκιση.

Τέλος, μιλά για τις ηθικές πτυχές του θέματος, κατ’ ανάλογο τρόπο που μίλησε και για την πολιτική δεοντολογία. Έλεος και πάλι! Ποιος είσαι τέλος πάντων κ. Γενικέ Ελεγκτή, που, στο τέλος, πέραν του ελέγχου των δημοσίων δαπανών, θα μας κάνετε και μαθήματα πολιτικής και ηθικής δεοντολογίας;

Λογικές του τύπου ‘είναι όλοι κλέφτες μέχρι απόδειξης του αντιθέτου’, μόνο στα μυαλά τα δικά σας υπάρχουν κ. Ελεγκτή. Υπάρχουν και τίμιοι άνθρωποι και δεν μπορείτε να τους σπιλώνετε κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Ποια η σκοπιμότητα της ύπαρξης της Επιτροπής Ασυμβιβάστου, όταν εσείς αποφασίζετε για όλα και μάλιστα ερήμην του Υπουργού;», διερωτάται καταλήγοντας ο κ. Χάσικος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network