MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ειδικός Αστυφύλακας καταδικάστηκε για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας… συνεχίζει να υπηρετεί στο σώμα

Advertisement

Sponsored by exness

Ειδικός Αστυφύλακας καταδικάστηκε για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας… αποφυλακίστηκε και επέστρεψε στη δουλειά του – Δεν διώχθηκε πειθαρχικά λόγω των μέτρων του κορωνοϊού

Σε έξι μήνες καταδικάστηκε ειδικός αστυφύλακας μετά από παραδοχή του στις κατηγορίες που αφορούν κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού, κατασκευή πλαστού προφίλ, για πρόσκληση παιδιού σε παιδική πορνογραφία και διάδοση πορνογραφικού υλικού.

Advertisement

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» δεν έγινε κατορθωτό να διωχθεί πειθαρχικά ο εν λόγω αστυφύλακας λόγω των περιοριστικών μέτρων που ήταν σε ισχύει για τον κορωνοϊό. Ωστόσο τώρα όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, η πειθαρχική εξέταση της υπόθεσης έχει ξεκινήσει ενώ ο ειδικός αστυφύλακας εργάζεται πλέον σε πόστο που δεν έρχεται σ’ επαφή με το κοινό.

Το χρονικό της υπόθεσης

Πρόκειται για υπόθεση που ήρθε στο φως το 2014, μετά από καταγγελία 17χρονης ότι ο κατηγορούμενος είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες της με ακατάλληλο περιεχόμενο στο facebook.

Αρχικά ο αστυφύλακας αρνείτο τις κατηγορίες, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της δίκης παραδέχθηκε ενοχή. Όπως είχε λεχθεί στο δικαστήριο, ο εν λόγω αστυνομικός είχε δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ στο facebook και εμφανιζόταν ως γυναίκα και στη συνέχεια είχε γίνει «φίλος» με την ανήλικη. Ακολούθως της ζήτησε γυμνές φωτογραφίες της, πράγμα που η νεαρή έπραξε. Όταν όμως αυτή αντιλήφθηκε τι συνέβαινε μπλόκαρε τον 40χρονο ειδικό αστυνομικό, ο οποίος αντέδρασε και άρχισε να την απειλεί ότι θα δημοσιεύσει τις φωτογραφίες.

Η νεαρή φοβούμενη τον διασυρμό, προσπάθησε να τις διαγράψει, χωρίς αποτέλεσμα, γι’ αυτό και τον ξεμπλόκαρε, όμως αυτός τελικά προχώρησε στη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών, αποκρύβοντας το πρόσωπό της.

Το δικαστήριο στην απόφασή του σχολίασε την ιδιότητα του κατηγορούμενου, που είναι ειδικός αστυνομικός, αλλά και τις απειλές που είχε εκτοξεύσει κατά της ανήλικης ότι θα διέδιδε τις φωτογραφίες της.

Tο δικαστήριο ως ελαφρυντικό  παράγοντα, βρήκε ότι δεν είχε προηγούμενα, παραδέχθηκε τις πράξεις του και πως είναι οικογενειάρχης.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, πρόσφατα ο συγκεκριμένος αστυνομικός αποφυλακίστηκε και επέστρεψε πίσω στην Αστυνομία, αφού δεν είχαν κινηθεί οι διαδικασίες για να περάσει από πειθαρχικό.

Να σημειωθεί πως η Εισαγγελία της Αστυνομίας είχε ενημερώσει το Αρχηγείο Αστυνομίας για την πορεία της υπόθεσης και το αποτέλεσμα της δίκη ενώ όσο ήταν σε εξέλιξη η δικαστική διαδικασίας ο ίδιος βρισκόταν στην υπηρεσία.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network