MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Εγκλωβισμένοι» δεκάδες Κύπριοι ταξιδιώτες στη Θεσσαλονίκη λόγω ακύρωσης πτήσεων… Απίστευτη ταλαιπωρία (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη Θεσσαλονίκη είχαν ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία – Απίστευτη ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες – Πολλοί αναγκάστηκαν να διανυχτερεύσουν στο αεροδρόμιο όπως αναφέρουν ελλαδικά ΜΜΕ – «Εγκλωβισμένοι» στη Θεσσαλονίκη και δεκάδες Κύπριοι ταξιδιώτες – Ακυρώθηκε χθεσινοβραδινή πτήση της Ryanair προς Πάφο – Μεγάλη ταλαιπωρία και μεγάλο το κόστος που πρέπει να επωμιστούν όπως καταγγέλλουν στη CyprusTimes

Advertisement

Δεν είναι ούτε ο πάγος, ούτε το χιόνι. Ο καιρός έφερε και χαμηλή νέφωση και ως εκ τούτου πολλές πτήσεις που επρόκειτο να προσγειωθούν ή να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» έχουν ακυρωθεί.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη ταλαιπωρία σε εκατοντάδες ταξιδιώτες, μεταξύ αυτών και Κύπριοι οι οποίοι παραμένουν λόγω της κακοκαιρίας «εγκλωβισμένοι» στη Θεσσαλονίκη.

«Εγκλωβισμένοι» στο αεροδρόμιο Μακεδονία

Η χθεσινοβραδινή πτήση της Ryanair που επρόκειτο να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης για το αεροδρόμιο Πάφου στις 11 και 10 ακυρώθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Συγκεκριμένα αεροπλάνο της εταιρείας επρόκειτο να αφιχθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» από Πάφο, να παραλάβει τους επιβάτες και να επιστρέψει, ωστόσο οι κακές καιρικές συνθήκες ανάγκασαν τον πιλότο να προσγειωθεί τελικά στο Ηράκλειο Κρήτης. Η εταιρεία μερίμνησε για τη διανυκτέρευση των επιβατών για ένα και μόνο βράδυ σε ξενοδοχείο της πόλης.

Το… αδιαχώρητο στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

Δεκάδες Κύπριοι ταξιδιώτες επέστρεψαν σήμερα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» με σκοπό να διευθετήσουν την επιστροφή τους στην Κύπρο. Οι επιλογές που τους δόθηκαν από την εταιρεία δύο. Είτε να ταξιδέψουν με κάποια άλλη πτήση της εταιρείας, είτε να πάρουν πίσω τα χρήματα του εισιτηρίου τους και να κλείσουν πτήση με κάποια άλλη εταιρεία. Η Ryanair έχει προγραμματισμένη πτήση για Κύπρο απόψε (παραμένει άγνωστο για την ώρα εάν θα πραγματοποιηθεί τελικώς) η οποία ωστόσο είναι γεμάτη και οι επόμενες δύο πτήσεις της είναι προγραμματισμένες για Τετάρτη και Πέμπτη. Κάποιοι λίγοι τυχεροί πρόλαβαν να κρατήσουν τις θέσεις τους σε μία εκ των δύο πτήσεων, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν μέχρι στιγμής θέση και δε ξέρουν πως θα επιστρέψουν στην Κύπρο. Η επιλογή για επιστροφή των χρημάτων και αγορά εισιτηρίου με άλλη εταιρεία υπάρχει, συνεπάγεται ωστόσο μεγάλο κόστος.

Μεγάλο κόστος συνεπάγεται επίσης και η διαμονή των ταξιδιωτών στη Θεσσαλονίκη για τις επιπλέον μέρες έως ότου διευθετηθεί η αναχώρηση τους, εφόσον η εταιρεία δεν καλύπτει τα έξοδα διαμονής και διατροφής πέραν της πρώτης νύχτας, δηλαδή της χθεσινής.

Κάποιοι εκ των ταξιδιωτών επιχείρησαν να έρθουν σε επικοινωνία με την εταιρεία σε μια προσπάθεια να διευθετηθεί κάποια επιπλέον πτήση -rescue flight- όπως είναι γνωστή, ωστόσο αυτό είναι κάτι που απέρριψε η εταιρεία.

Όπως ανέφεραν Κύπριοι που παραμένουν στη Θεσσαλονίκη, μη γνωρίζοντας ακόμη τι θα κάνουν και που θα περάσουν το βράδυ τους, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και η ταλαιπωρία που βιώνουν μεγάλη αν στα πιο πάνω συνυπολογίσει κανείς και τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν. Μίλησαν επίσης για μεγάλο κόστος που αναγκαστικά θα επωμιστούν.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ της Cyprus Times επικαλούμενο ελλαδικά ΜΜΕ, απίστευτη ταλαιπωρία βιώνουν και οι επιβάτες άλλης πτήσης της Ryanair που ξεκίνησε από το Λονδίνο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο προσγειώθηκε τελικά στη Τιμισοάρα της Ρουμανίας! Από εκείνη την ώρα ξεκίνησε ο Γολγοθάς για τους επιβάτες, που καταγγέλλουν σε ελλαδικές ιστοσελίδες ότι τους «πέταξαν» στο αεροδρόμιο, όπου δεν μπορούν να βρουν ούτε κάτι να φάνε, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται ακόμη και βρέφη και ηλικιωμένοι.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network