MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ-2017»: Εντυπωσιακή διάσωση πληγέντων από χαλάσματα (pic)

Advertisement

Sponsored by exness

Με εντυπωσιακό τρόπο, κορυφώθηκε χθες το απόγευμα η 5η Φάση της Παγκύπριας Άσκησης της Πολιτικής Άμυνας «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ-2017» στην οποία συμμετείχαν δυνάμεις διάσωσης από Κύπρο Ελλάδα και Ισραήλ.

Advertisement

Στην άσκηση προσομοιώθηκαν πραγματικές συνθήκες ενός καταστροφικού σεισμού με θύματα και καταστροφές. Η Άσκηση άρχισε στις 7 Μαρτίου και ολοκληρώνεται σήμερα. Η Πολιτική Άμυνα που διοργάνωσε την άσκηση είχε μεταφέρει πίσω από τον Αστυνομικό Σταθμό Ζυγίου εκατοντάδες τόνους μπάζων, και κατεστραμμένα οχήματα για να στηθεί το σκηνικό ενός καταστροφικού σεισμού, όπου οι εκατοντάδες εθελοντές εφάρμοσαν όλα όσα αποτελούν την πολύχρονη εκπαίδευση τους.

Έκοβε την ανάσα η διάσωση των ανθρώπων που τοποθετήθηκαν σφηνωμένοι κάτω από τα χαλάσματα, για να είναι όσο το δυνατόν πιο πειστική η αναπαράσταση. Αναπαράσταση έγινε ακόμα και στην παροχή πληροφόρησης, η οποία δινόταν με το σταγονόμετρο, όπως δηλαδή γίνεται σε περιπτώσεις μεγάλων καταστροφών. Έτσι ούτε οι κομπάρσοι που παρίσταναν τους τραυματίες, ή αυτούς που αναζητούσαν τους δικούς τους στα ερείπια, ούτε οι διασώστες, δεν είχαν επαρκή πληροφόρηση για το μέγεθος της καταστροφής, που σκηνοθετήθηκε βάσει σεναρίου.

Οι διασώστες έπαιρναν πληροφορίες από τους κομπάρσους- κάτοικους της περιοχής τις αξιολογούσαν, και με ειδικό εξοπλισμό εντοπισμού και ειδικά μηχανήματα κρούσης έφταναν στους παγιδευμένους. Στη συνέχεια η Ειδική Ιατρική Ομάδα να παρείχε φροντίδα. Πέραν των διασωστών, η ομάδα υποστηριζόταν από 15 γιατρούς και νοσηλευτές όχι μόνο για σκοπούς άσκησης, αλλά και για σκοπούς πραγματικής ασφάλειας και υποστήριξης σε περίπτωση ατυχήματος κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Στην μεγάλης κλίμακας άσκηση, με τη Δύναμη Πολιτικής Άμυνας ενσωματώθηκαν σε Ενιαίο Τμήμα Έρευνας Διάσωσης, 35 μέλη της Εθνικής Ομάδας Διάσωσης του Ισραήλ και 5 μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Στο μεταξύ στη θαλάσσια περιοχή Νοτίως της Κύπρου, το Υπουργείο Άμυνας πραγματοποίησε χθες, άλλη κοινή Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου. Το συντονισμό και επιχειρησιακό έλεγχο των αεροναυτικών μέσων που έλαβαν μέρος, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network