MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εγκαινιάστηκε το θέατρο «Μάριος Τόκας» στην Ερήμη

Advertisement

Sponsored by exness

Την εκτίμηση και τη στήριξη της κυβέρνησης στους φορείς εκείνους που με τις προσπάθειές τους συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του πολιτισμού στην τοπική αυτοδιοίκηση, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στα εγκαίνια του θεάτρου «Μάριος Τόκας» στην Ερήμη

Advertisement

Σε χαιρετισμό του που διαβάστηκε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει ότι το υπαίθριο θέατρο κατασκευάστηκε στο πλαίσιο ανάπλασης του πυρήνα της κοινότητας με συγχρηματοδότηση των διαθρωτικών ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι το πρώτο και μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που έγινε σε κοινότητα, με τη χρηματοδότηση διαρθρωτικών ταμείων, και λειτουργεί από το 2009.

Οπως ανέφερε, η συγκεκριμένη υποδομή συμβάλλει στην ανάπτυξη ποικίλων πολιτιστικών εκδηλώσεων και αναβαθμίζει τόσο την πολιτιστική δράση όσο και γενικότερα την ποιότητα ζωής στην περιοχή. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κοινότητα της Ερήμης με τους καθιερωμένους πολιτιστικούς και καλλιτεχνικούς θεσμούς της, έχει προσφέρει πολλά στη πολιτιστική αποκέντρωση.

Με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση, σημείωσε, εκφράζουμε ως Πολιτεία τον έπαινο και τον θαυμασμό μας στον άνθρωπο Μάριο Τόκα, που διέπρεψε και καταξιώθηκε στην Κύπρο και το εξωτερικό και αγαπήθηκε για τη μουσική του δημιουργία, το ήθος και την απλότητα του χαρακτήρα του.

“Στη μικρή και σύντομη διάρκεια της ζωής του έδωσε ένα ιδιαίτερο και αξιοσημείωτο ποιοτικά έργο. Μελοποίησε σημαντικούς Έλληνες ποιητές του 20ου αιώνα, ανάμεσα στους οποίους και πολλούς Κύπριους, ενώ σπουδαίοι και μεγάλοι ερμηνευτές τραγούδησαν τις μελωδίες του με τρόπο μοναδικό. Παρά το ότι διέμενε στην Αθήνα, το δέσιμο του με την ιδιαίτερη του πατρίδα και πολύ περισσότερο την πόλη του, τη Λεμεσό, παρέμενε στενό. Η αγάπη αυτή αποδεικνύεται περίτρανα σε μεγάλο μέρος του έργου του, το οποίο αποτυπώνει τους αγώνες και τις δοκιμασίες της Κύπρου, με τρόπο που συγκινεί και συγκλονίζει την ψυχή όλων μας”, πρόσθεσε.

Η πρωτοβουλία του Κοινοτικού Συμβουλίου Ερήμης να δώσει το όνομα του αγαπημένου μουσικοσυνθέτη Μάριου Τόκα στο θέατρο που εγκαινιάζουμε απόψε, συμπλήρωσε, τιμά την ίδια την κοινότητα και αποτελεί άλλη μια σημαντική αναγνώριση της προσφοράς και του έργου του σπουδαίου δημιουργού.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network