MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εγκαινιάστηκε το πάρκο της Κίνας στην Πάφο

Advertisement

Sponsored by exness

Τα εγκαίνια του Πάρκου Κίνας τέλεσαν το βράδυ της Τετάρτης ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος και ο Πρέσβης της Κίνας Huang Xingyuan.

Advertisement

Το Πάρκο Κίνας με τον εντυπωσιακό παιγνιδότοπο, δημιουργήθηκε από τον Δήμο Πάφου και την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο.

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως το Πάρκο Κίνας, το οποίο βρίσκεται μεταξύ των οδών Κάνιγγος και Μακεδονίας (οικόπεδα Αχμέτ Ρασίντ), αποτελεί προϊόν της στενής και εποικοδομητικής συνεργασίας που διατηρεί τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Πάφου με την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο.

Εμείς εδώ στην Πάφο, είπε ο κ. Φαίδωνος, “την πόλη και επαρχία που τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί εκατοντάδες Κινέζους υπηκόους που επέλεξαν την περιοχή μας ως μόνιμο τόπο διαμονής τους, έχουμε κάθε λόγο να ενισχύουμε και να αναβαθμίζουμε τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που παραδοσιακά  ενώνουν την Κύπρο και τη Κίνα σε όλα τα επίπεδα”.

Μέσα σ’ αυτό το πνεύμα, συνέχισε ο κ. Φαίδωνος, αποφάσισαν με  τον  Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας να δημιουργήσουν αυτό το Πάρκο με τον όμορφο παιγνιδότοπο για να προσφέρουν τη δυνατότητα στις οικογένειες των Κινέζων συμπολιτών μας αλλά και των ντόπιων κατοίκων μας, να απολαμβάνουν με τα παιδιά τους όμορφες στιγμές ψυχαγωγίας και χαλάρωσης σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Πάφου, σήμερα το Πάρκο Κίνας πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να καταστεί ένα «ζωντανό» σημείο για την πόλη, ένας χώρος που αναδεικνύει τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Πάφου, ένας τόπος κοινωνικής συνάθροισης και προσωπικής επαφής.

Είναι για το λόγο αυτό, συνέχισε, που έφτασε η ώρα ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Η προσπάθεια του Δήμου για ευπρεπισμό και εξωραϊσμό της πόλης, για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, θα παραμείνει ημιτελής χωρίς τη δική μας ατομική παρέμβαση στην προστασία, συντήρηση και διατήρηση των έργων που εκτελούμε, συμπλήρωσε.

Ο Δήμαρχος Πάφου κατέστησε σαφές πως φαινόμενα βανδαλισμού και ανευθυνότητας δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά και προς  τούτο ο Δήμος Πάφου λαμβάνει ήδη όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο ανέφερε πως από την κοινή αυτή πρωτοβουλία προωθείται η άμεση επαφή και επικοινωνία μεταξύ των πολιτών και των πολιτισμών των δύο χωρών, δημιουργώντας και ενισχύοντας τις προϋποθέσεις για αλληλογνωριμία και αλληλοκατανόηση.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας, φύτευση ενός δένδρου ελιάς ως διαχρονικού συμβόλου ειρήνης και φιλίας και φαντασμαγορική παράσταση από το κινέζικο σχήμα Anhui Performing Arts, το οποίο ήρθε από την Κίνα για τον σκοπό αυτό.

Ακολούθως ο Δήμαρχος Πάφου εξέφρασε τα βαθιά αισθήματα φιλίας των δημοτών τη πόλης προς τον κινέζικο λαό και με την ευκαιρία της Επετείου των 70 χρόνων από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας που  γιορτάζεται φέτος, τους διαβίβασε τις πιο θερμές τους ευχές για ευημερία  και πρόοδο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal