MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Μεταφορών η Λεωφόρος Καλλιπόλεως (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Μεταφορών Γιάννη Καρούσο η Λεωφόρος Καλλιπόλεως – Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την ανάπλαση της Λεωφόρου Καλλιπόλεως ο Υπουργός Μεταφορών

Τα εγκαίνια του έργου «Ανάπλαση Λεωφόρου Καλλιπόλεως» τέλεσε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, ο οποίος δήλωσε ότι η σημερινή εικόνα της Λεωφόρου Καλλιπόλεως είναι τελείως διαφορετική σε σύγκριση με πριν, κατά την οποία επικρατούσε άναρχη στάθμευση και παντελής έλλειψη υποδομών για πεζούς.

Advertisement

Σε ομιλία του, στην τελετή εγκαινίων του έργου, ο κ. Καρούσος είπε ότι η ανάπλαση της Λεωφόρου Καλλιπόλεως είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο προτάθηκε μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Κινητικότητας της Λευκωσίας, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση του οδικού δικτύου και την ισόρροπη εξυπηρέτηση όλων των μέσων μεταφοράς, σημειώνοντας ότι ο συνολικός προϋπολογισμός και για τις δύο φάσεις του Έργου ανέρχεται στο ποσό των €6.500.000.

Όπως σημείωσε οι εργασίες για τη δεύτερη φάση του έργου, που περιλαμβάνουν κυρίως τη μονοδρόμηση της Λεωφόρου Μακαρίου, τη δημιουργία λεωφορειολωρίδων και την ανακατασκευή της οδού Εθνικής Φρουράς, θα ξεκινήσουν άμεσα με την υπογραφή της σύμβασης περί τα μέσα Ιουλίου.

Επίσης, ανέφερε ότι το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ποσοστό 85%, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη» και κατά 15% από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Δήμο Λευκωσίας, για να προσθέσει πως «η υλοποίηση του έργου συνάδει με τους στρατηγικούς στόχους του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για την προώθηση των Βιώσιμων Μεταφορών και τη βελτίωση της κινητικότητας και της οδικής ασφάλειας στις αστικές περιοχές».

Σε σχέση με τη σημερινή εικόνα της Λεωφόρου, ο κ. Καρούσος είπε ότι με την ολοκλήρωση της ανάπλασης της Λεωφόρου Καλλιπόλεως και της οδού Ευγενίας και Αντωνίου Θεοδότου, έγινε ανακατασκευή συνολικού μήκους δύο χιλιομέτρων και ενός χιλιομέτρου δευτερεύοντος οδικού δικτύου, δημιουργήθηκε νέο σύστημα αποχέτευσης ομβρίων, νέο σύστημα άρδευσης και κατασκευάστηκαν νέα πεζοδρόμια που δίνουν τη δυνατότητα στον πεζό να διακινηθεί με ασφάλεια και άνεση.

Επίσης, είπε ότι κατασκευάστηκαν περίπου 200 νέες λεκάνες στα πεζοδρόμια για φύτευση δέντρων, δημιουργήθηκαν νέοι κόλποι στάθμευσης, οι υπηρεσίες κοινής ωφελείας υπογειοποιήθηκαν και εγκαταστάθηκαν νέα φώτα τροχαίας καθώς επίσης νέα κάθετη και οριζόντια σήμανση.

Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι στη συμβολή της οδού Υπατίας με Καλλιπόλεως έχει δημιουργηθεί ένας νέος ελκυστικός υπαίθριος χώρος για τους πεζούς και τους κατοίκους της περιοχής.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal