MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Εγκαίνια με φωνές διαμαρτυρίας στη Λεμεσό. Απάντησε ο Δήμαρχος (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Εγκαίνια τριών έργων με… μικρής έκτασης διαμαρτυρία στη Λεμεσό – Διαμαρτυρήθηκαν οι καταστηματάρχες της ανακατασκευασμένης οδού Μισιαούλη και Καβάζογλου – Απάντησε στα περί «δήμαρχος της καταστροφής» ο Νικολαΐδης – Ακολούθησε ανακοίνωση από το Δήμο Λεμεσού – «Η Λεμεσός συνεχίζει να αναπτύσσεται» είπε τελώντας τα εγκαίνια ο Υπουργός Εσωτερικών

Επεισοδιακά ήταν τα εγκαίνια τριών συγχρηματοδοτούμενων έργων του Δήμου Λεμεσού στην Πλατεία Αναγέννησης και στην οδό Τζελάλ Μπαγιάρ, που τελέστηκαν το απόγευμα από τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή, καθώς σημαδεύτηκαν από τις φωνές διαμαρτυρίας μικρής μερίδας καταστηματαρχών και επιχειρηματιών της ανακατασκευασμένης οδού Μισιαούλη και Καβάζογλου.

Advertisement

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν πανό που ανέγραφαν «Νικολαΐδης – ο Δήμαρχος της καταστροφής» και «Δήμαρχε κοπιάστε στη διαλυμένη Μισιαούλη και Καβάζογλου για εγκαίνια», επηρεαζόμενοι από την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου.

Απάντηση στους διαμαρτυρόμενους

Ο Υπουργός Εσωτερικών συνομίλησε για λίγο με τους διαμαρτυρόμενους και όπως επεσήμανε και ο ίδιος, θα πρέπει να αλλάξουν οι διαδικασίες των προσφορών των έργων, που παραμένουν αναχρονιστικές, ενώ ευχήθηκε ότι με την ολοκλήρωση των έργων, θα ξημερώσει μια καλύτερη μέρα για τους επηρεαζόμενους.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λεμεσού, στο περιθώριο ομιλίας του και απευθυνόμενος προς τους διαμαρτυρόμενους, τους ευχαρίστησε για τον τίτλο του «Δημάρχου της καταστροφής», το οποίο αποδέχεται, όπως είπε. «Πράγματι, είμαι ο Δήμαρχος της καταστροφής γιατί ανέλαβα τη δημαρχεία για να καταστρέψω παλιές νοοτροπίες, να καταστρέψω κατεστημένα, να καταστρέψω αδιαφάνειες, να καταστρέψω την έλλειψη χρηστής διοίκησης και να κτίσω καινούργια», ανέφερε.

Για να κτίσεις, συνέχισε, πρέπει να καταστρέψεις, γι αυτό «είμαι λοιπόν ο Δήμαρχος της καταστροφής».

Διαβεβαίωσε δε ότι το έργο ανάπλασης της Μισιαούλη και Καβάζογλου θα παραδοθεί πριν το τέλος Οκτωβρίου 2021 και κάλεσε όλους να κάνουν ακόμη λίγη υπομονή.

Αμέσως μετά, ο Δήμος Λεμεσού εξέδωσε ανακοίνωση σε σχέση με το έργο της ανάπλασης της οδού Μισιαούλη – Καβάζογλου:

  1. Μετά τον τερματισμό του συμβολαίου με τον αρχικό εργολάβο του έργου, ο Δήμος Λεμεσού προχώρησε άμεσα στην επαναπροκήρυξη προσφορών για τις εργασίες ολοκλήρωσης του έργου. Ο νέος εργολάβος άρχισε εργασίες τον Ιανουάριο 2020, με συμβατικό χρόνο αποπεράτωσης του έργου τις 30/6/2021.
  2. Όπως είναι γνωστόν, λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν στη λειτουργία εργοταξίων εξαιτίας της πανδημίας, η Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων αποφάσισε να δώσει δικαίωμα παράτασης σε όλα τα συμβόλαια δημοσίων έργων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
  3. Υπολογίζοντας τις δικαιολογημένες παρατάσεις που ζήτησε ο Εργολάβος του έργου της ανάπλασης της Μισιαούλη – Καβάζογλου, αναμένεται ο δρόμος να δοθεί στην κυκλοφορία πριν το τέλος Οκτωβρίου 2021. Ο Δήμος Λεμεσού θα κάνει κάθε προσπάθεια ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα αυτό.
  4. Τονίζεται ότι η όλη διαδικασία για το έργο αυτό, από την αρχή μέχρι σήμερα, έγινε με απόλυτη διαφάνεια και ενημέρωση του κοινού. Έγιναν δεκάδες διαβουλεύσεις, συναντήσεις και επαφές με τους ενδιαφερομένους τόσο από το Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και από τις Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου. Στόχος ήταν πάντα να εξευρεθούν οι καλύτερες δυνατόν λύσεις για ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο όταν τελειώσει θα αναβαθμίσει ριζικά την περιοχή και θα έχουν όφελος και οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι.
  5. Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεχίσουν τις προσπάθειες τους για την εξυπηρέτηση του δημόσιου καλού και καμιάς άλλης σκοπιμότητας.

Η Λεμεσός συνεχίζει να αναπτύσσεται…

«Αναντίλεκτα, η Λεμεσός συνεχίζει να αναπτύσσεται και να αξιοποιεί με κάθε τρόπο τις δυνατότητες που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τη συγχρηματοδότηση έργων, τα οποία επιφέρουν πολλαπλά οφέλη στις περιοχές παρέμβασης, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και στην κοινωνική συνοχή των κατοίκων» είπε μιλώντας στη διάρκεια των εγκαινίων των τριών νέων συγχρηματοδοτούμενων έργων του Δήμου Λεμεσού, συνολικού προϋπολογισμού €3.690.000, ο Υπουργός Εσωτερικών.

«Τα έργα αυτά – η Πλατεία Αναγέννησης, ο Πράσινος Περίπατος σε Θρησκευτικά, Ιστορικά και Αρχιτεκτονικά Μνημεία, και η Ανάπλαση Όψεων στην Περιοχή του Πράσινου Περίπατου – εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, και συγχρηματοδοτήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Δήμο Λεμεσού» είπε ο Νίκος Νουρής.

Πράσινος Περίπατος στα Θρησκευτικά, Ιστορικά και Αρχιτεκτονικά Μνημεία της Περιοχής Παρέμβασης της Λεμεσού

Η συμβολή των παρεμβάσεων στο πλαίσιο του «Πράσινου Περίπατου» που εγκαινιάζουμε σήμερα και αφορά στη δημιουργία διαδρομής/περιπάτου στο δυτικό τμήμα του κέντρου πόλης, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για την αναστροφή της υφιστάμενης κατάστασης περιθωριοποίησης της περιοχής και γενικότερα για την ενδυνάμωση της ζωτικότητάς της. Μέσα από το έργο δίδεται έμφαση στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής και ειδικά του απαράμιλλου πλούτου αρχιτεκτονικών, ιστορικών, αλλά και θρησκευτικών μνημείων (χριστιανικών και μουσουλμανικών), που καταδεικνύουν τα πολυπολιτισμικά ίχνη του τόπου διά μέσου των αιώνων.

Ο «Περίπατος» συνδέει ουσιαστικά την περιοχή Κέντρου Πόλης, το Γραμμικό Πάρκο Γαρύλλη, τη Μαρίνα Λεμεσού και το παλιό λιμάνι. Δημιουργεί μια διαδρομή που ενώνει όλους τους ενδιαφέροντες χώρους της περιοχής, θρησκευτικά, ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία του κέντρου της πόλης, με σηματοδότηση.

Ανάπλαση όψεων στην Περιοχή Παρέμβασης στη Λεμεσό

Σε ό,τι αφορά στις παρεμβάσεις που έγιναν για την αποκατάσταση των όψεων των κτιρίων περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τον ευπρεπισμό και τη χρωματική αποκατάσταση, την επιδιόρθωση τοιχοποιίας ή επιχρίσματος, καθώς και την καθαίρεση των διαφημιστικών πινακίδων και επιγραφών, τα οποία αλλοιώνουν την αρχιτεκτονική της περιοχής. Οι παρεμβάσεις στις όψεις έχουν αναβαθμίσει αισθητά το πρόσωπο της περιοχής.

Πλατεία παρά τον κυκλικό κόμβο Μισιαούλη και Καβάζογλου (Αναγέννησης)

Με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις συνοικίες του Δήμου Λεμεσού, εγκαινιάζουμε σήμερα και το τρίτο έργο «την Πλατεία Αναγέννησης», η οποία αποτελεί μέρος του συγχρηματοδοτούμενου έργου για την ανάπλαση τεσσάρων πλατειών στον Δήμο Λεμεσού, συνολικού προϋπολογισμού €2,4 εκ. Συγκεκριμένα, πέραν της Πλατείας Αναγέννησης, έγιναν βελτιωτικές εργασίες α) στην πλατεία παρά την οδό Φιλελλήνων, β) στην πλατεία Αριστείδη Λ. Κουδουνάρη, και γ) στην πλατεία Συντάγματος, οι οποίες έχουν παραδοθεί ήδη στους κατοίκους της Λεμεσού δημιουργώντας κύτταρα κοινωνικής συνάθροισης για τους κατοίκους της περιοχής. Είμαι βέβαιος ότι η ανάπλαση των πλατειών στην καρδιά των παλαιών συνοικιών του Δήμου Λεμεσού, θα συμβάλει στη ζωτικότητα και στη βελτίωση της ελκυστικότητας της περιοχής.

«Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αποτελεί βασική προτεραιότητα και στόχο για την Κυβέρνηση. Μέσα από τα τρία αυτά έργα μετατρέπουμε την εικόνα περιθωριοποίησης κάποιων υποβαθμισμένων συνοικιών σε περιοχές με αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση, με ταυτότητα και χαρακτήρα σύγχρονου αστικού κέντρου, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ισόρροπη ανάπτυξη σε όλες τις γειτονιές της πόλης. Με αφορμή τα εγκαίνια των τριών αυτών συγχρηματοδοτούμενων έργων, θα ήθελα να επαναλάβω ότι βούληση μας είναι να στηρίξουμε τις Τοπικές Αρχές στην προώθηση ώριμων έργων για την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των πολιτών, στο πλαίσιο πάντοτε των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους» είπε ο κύριος Νουρής.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network