MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Έφυγε» σε ηλικία 96 ετών ο λόγιος δημοσιογράφος Πανίκος Παιονίδης

Advertisement

Sponsored by exness

Απεβίωσε ο λόγιος δημοσιογράφος Πανίκος Παιονίδης σκορπώντας θλίψη.

Ο εκλειπών «έφυγε» πλήρης ημερών, σε ηλικία 96 χρονών, το πρωί της Πέμπτης στη γενέτειρα του Λεμεσό,

Advertisement

Όπως αναφέρει το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών, ο Πανίκος Παιονίδης, υπήρξε ένας λόγιος δημοσιογράφος με την κλασική έννοια του όρου.

Αναλυτικά:

«Ο Παιονίδης υπήρξε από τους πιο επιφανείς δημοσιογράφους της Κύπρου στα πρώτα μετανεξαρτησιακά χρόνια, ενώ ανήκει στην ολιγάριθμη ομάδα των συναδέλφων που πρώτοι έσπευσαν να εγγραφούν στην Ένωση Συντακτών Κύπρου, μόλις η οργάνωση ενεγράφη ως σωματείο στον Έφορο Συντεχνιών τον Ιούνιο του 1960. Ο Π. Παιονίδης υπήρξε για πάρα πολλά χρόνια δραστήριο μέλος της ΕΣΚ, ενώ την περίοδο 1971-1973 διατέλεσε και μέλος του Δ.Σ. της Οργάνωσης.

Ο μεταστάς, σημαντικός και πολυβραβευμένος λογοτέχνης και κριτικός λογοτεχνίας πέρα από δημοσιογράφος, ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία από τα φοιτητικά του χρόνια στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια. Με την επιστροφή του στην Κύπρο εξέδωσε το περιοδικό «Νέα Εποχή» που κυκλοφορεί μέχρι της μέρες μας και είναι το μακροβιότερο λογοτεχνικό περιοδικό του τόπου. Στη συνέχεια εργάστηκε ως συντάκτης στην εφημερίδα «Χαραυγή», αλλά και ως εκδότης της εφημερίδας «Δημοκρατία». Ο ρόλος του Π. Παιονίδη στο να αποκτήσει η κυπριακή λογοτεχνία βήμα και λόγο στον έντυπο και περιοδικό Τύπο του τόπου υπήρξε καταλυτικός.

Η κηδεία του Π. Παιονίδη θα τελεστεί το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό. Το Δ.Σ. της ΕΣΚ θα εκπροσωπηθεί στην εξόδιο ακολουθία, ενώ ο Πρόεδρος της Οργάνωσης θα εκφωνήσει επικήδειο λόγο.»

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network