MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Έφυγε» ο θρύλος της πυγμαχίας Μοχάμεντ Άλι (video)

Advertisement

Sponsored by exness

Ο θρύλος της πυγμαχίας, Μοχάμεντ Αλι, άφησε την τελευταία του πνοή στα 74 του χρόνια.

Advertisement

Μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες του αθλητισμού, εισήχθη σε νοσοκομείο στο Φοίνιξ εξαιτίας αναπνευστικού προβλήματος τις προηγούμενες ημέρες, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει αυτή τη «μάχη».

Ο εκπρόσωπος της οικογένειάς του Μπομπ Γκούνελ, ανακοίνωσε τα άσχημα νέα, ότι ο Αλι «έφυγε» από τη ζωή. «Επειτα από μάχη 32 χρόνων με τη νόσο του Πάρκινσον, ο Μοχάμεντ Αλι πέθανε σήμερα σε ηλικία 74 ετών», ήταν τα λόγια του.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έπασχε από Πάρκινσον από το 1984.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Κάσιους Μαρσέλους Κλέι, Cassius Marcellus Clay, Jr και γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1942 ενώ αποσύρθηκε οριστικά από την ενεργό δράση το 1981, έχοντας φτάσει συνολικά στις 56 νίκες, με μόλις πέντε ήττες και κατακτώντας τρεις φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών και χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1960.

Υπήρξε ο πρώτος πυγμάχος που κατέκτησε τρεις φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, τον οποίο υπερασπίστηκε με επιτυχία συνολικά 19 φορές.

Στη δεκαετία του 1960 ασπάστηκε το Ισλάμ, προσχωρώντας στην οργάνωση των “Μαύρων Μουσουλμάνων” και μετονομάστηκε σε Μοχάμεντ Άλι, θεωρώντας πως μέχρι τότε κατείχε το “όνομα ενός δούλου”.

Το 1983 διαγνώστηκε πως πάσχει από το σύνδρομο Πάρκινσον. Έλαβε πολυάριθμες τιμητικές διακρίσεις, όπως το “Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας”, ενώ το 2005 ιδρύθηκε προς τιμή του το “Κέντρο Μοχάμεντ Άλι”, αφιερωμένο στη ζωή του, στην αθλητική σταδιοδρομία του και στα ιδανικά που υπερασπίστηκε.

Πηγή:iefimerida, CNN Greece

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network