MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έφθασε η ώρα για συνεργασία των Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής

Advertisement

Sponsored by exness

Την πεποίθηση ότι επέστη η ώρα, που όλες οι Εκκλησίες της Μέσης Ανατολής -με προμετωπίδα  το Συμβούλιο Εκκλησιών Μέσης Ανατολής- να ενώσουν τις δυνάμεις τους μας και να εργαστούν συνειδητά προς επίλυση των πολλών και σοβαρών προβλημάτων, που υπάρχουν στην περιοχή, κυρίως δε προς επικράτηση της ειρήνης,

Advertisement

Την πεποίθηση ότι επέστη η ώρα, που όλες οι Εκκλησίες της Μέσης Ανατολής -με προμετωπίδα  το Συμβούλιο Εκκλησιών Μέσης Ανατολής- να ενώσουν τις δυνάμεις τους μας και να εργαστούν συνειδητά προς επίλυση των πολλών και σοβαρών προβλημάτων, που υπάρχουν στην περιοχή, κυρίως δε προς επικράτηση της ειρήνης, του ύψιστου αγαθού που χάρισε ο Θεός στον άνθρωπο, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

Σε χαιρετισμό του, στην 11η Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε ότι ως Θρησκευτικοί Ηγέτες, πρέπει  να αφουγκραστούν τα μηνύματα των λαών τους για ελευθερία, δημοκρατία και δικαιοσύνη και να εργαστούν συνειδητά  και μεθοδικά προς αυτήν την κατεύθυνση.

“Ως Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα εδώ και 42 χρόνια. Τα τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στη νήσο μας, κατέκτησαν δια πυρός και σιδήρου το βόρειο μέρος της πατρίδος μου και τους χριστιανούς κατοίκους αυτής εξεδίωξαν εκ των πατρογονικών αυτών εστιών. 520 χριστιανικές εκκλησίες παραμένουν αλειτούργητες. Πλείστες δε εξ αυτών εσυλήθησαν κατά τρόπο βάρβαρο. Οι δε πολύτιμοι θησαυροί αυτών επωλήθησαν στο εξωτερικό”, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Σημείωσε, δε, ότι η Κύπρος έκτοτε αγωνίζεται για την πολυπόθητη επιστροφή και για την επικράτηση της δικαιοσύνης και της ειρήνης στο νησί, προσθέτοντας ότι στον αγώνα αυτό “επικαλούμαστε τη βοήθεια και την αρωγή όλων σας”.

Είπε ακόμα: “Το χρέος αυτό βέβαια εκτείνεται και για όλους τους Λαούς της Μέσης Ανατολής. Ο Λόγος του Χριστού για δικαιοσύνη, ειρήνη και αγάπη προς τον πλησίον ισχύει για όλους τους λαούς της Μέσης Ανατολής και όλου του κόσμου. Μαζί με τους άλλους Προκαθήμενους   των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής, τον Σεπτέμβριο του 2012, συναντηθήκαμε  με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες και εκεί με μια φωνή ζητήσαμε την προστασία των χριστιανών της Μέσης Ανατολής και την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών  τους ελευθεριών. Αυτό δεν θα διστάσουμε να το επαναλάβουμε όσες φορές  και αν χρειαστεί μέχρι  που ο υψηλός και χρεωστικός αυτός στόχος  να γίνει πραγματικότητα”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network