MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έφεση Γενικού Εισαγγελέα κατά απόφασης για αναστολή φυλάκισης γιατρού για θάνατο 10χρονου

Advertisement

Sponsored by exness

Έφεση Γενικού Εισαγγελέα κατά της απόφασης για αναστολή φυλάκισης γιατρού για θάνατο 10χρονου – Έφεση και για την αθώωση του δεύτερου γιατρού

Έφεση κατά της απόφασης για αναστολή της ποινής φυλάκισης που επιβλήθηκε στον γιατρό που κρίθηκε ένοχος για την πρόκληση θανάτου εξ αμελείας του 10χρονου Σταύρου Γιωργαλλή καταχώρησε ο Γενικός Εισαγγελέας.

Advertisement

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση της η Νομική Υπηρεσία, έφεση καταχωρίσθηκε επίσης και για την απόφαση όπως αθωωθεί ο δεύτερος εμπλεκόμενος γιατρός.

Υπενθυμίζεται πως στις 10 Ιουνίου το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τρία χρόνια αναστολή, στον Δρ Ηρακλή Παντελιδάκη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο τον Μάιο του 2018, του μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή, 10 ετών από τα Κλαυδιά της επαρχίας Λάρνακας.

Στην απόφαση της η Δικαστής είχε αναφέρει πως «έχω σταθμίσει όλα όσα έχουν αχθεί ενώπιον μου. Με δεδομένη τη σοβαρότητα του αδικήματος, τις προβλεπόμενες υπό του Νόμου ποινές και τις αρχές που έχει θέσει η νομολογία αναφορικά με τα αδικήματα αυτής της φύσης, λαμβάνοντας περαιτέρω, υπόψη και σταθμίζοντας κάθε άλλο σχετικό με την επιμέτρηση της ποινής παράγοντα, η σοβαρότητα του αδικήματος δεν αφήνει το οποιοδήποτε περιθώριο παρά την επιβολή ποινής φυλάκισης».

«Οι διάφοροι μετριαστικοί παράγοντες στους οποίους έχω αναφερθεί δεν μπορούν να διαφοροποιήσουν το είδος της ποινής. Τους λαμβάνω όμως υπόψη σε σχέση με το ύψος της», είχε προσθέσει.

Η Δικαστής συνυπολόγισε τα όσα έχουν αναντίλεκτα λεχθεί από τον δικηγόρο του σε σχέση με την αναφορά του ονόματος του στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και τον διασυρμό που έχει υποστεί από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δεχόμενος κατάρες, ύβρεις, χλεύη.

Όλα τα προαναφερθέντα συνηγορούν, ανέφερε η Δικαστής, «στο να ασκηθεί η διακριτική ευχέρεια του Δικαστηρίου υπέρ του κατηγορουμένου και επομένως δικαιολογείται η αναστολή της ποινής φυλάκισης που έχει επιβληθεί. Η ποινή φυλάκισης αναστέλλεται για τρία έτη από σήμερα».

Υπενθυμίζεται πως ο 10χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όταν ενώ έπαιζε καλαθόσφαιρα την ώρα της γυμναστικής στο Δημοτικό Σχολείο Αλεθρικού όπου φοιτούσε, έπεσε στο έδαφος και χτύπησε στο κεφάλι.

Αφού εξετάστηκε από τους γιατρούς του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, απολύθηκε ενώ λίγες ώρες αργότερα, η μητέρα του μετέφερε τον δεκάχρονο πίσω στο Νοσοκομείο, αφού είχε πόνους στο κεφάλι.

Ο 10χρονος είχε μεταφερθεί ακολούθως με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου απεβίωσε στο χειρουργείο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal