MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έφερε έντονες βροχές και χιόνια η «Carmel»… Χωρίς προβλήματα, σε επιφυλακή οι αρχές (video)

Advertisement

Sponsored by exness

Βροχόπτωση, χιόνια και κρύο έφερε μαζί της η κακοκαιρία «Carmel» – Χωρίς προβλήματα επί του παρόντος – Σε εγρήγορση ο κρατικός μηχανισμός – Αναλυτικά η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας μέχρι και την Τετάρτη

Με το «γάντι» μας φέρθηκε μέχρι στιγμής καταιγίδα με την ονομασία Carmel. Η επέλαση της έγινε αισθητή αργά το βράδυ του Σαββάτου οπότε και άρχισαν έντονες βροχοπτώσεις που συνοδεύονταν με πολλές ηλεκτρικές κενώσεις.

Advertisement

Πέραν από κάποια μικροπροβλήματα με διακοπές ρεύματος επί του παρόντος, όπως αναφέρει η Αστυνομία, δεν υπάρχει κλήση για οποιοδήποτε ουσιαστικό πρόβλημα. Ενημερώνει όμως τους πολίτες ότι το οδόστρωμα είναι ολισθηρό λόγω των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν το βράδυ που πέρασε. Πέραν των βροχερών καιρικών συνθηκών που επικρατούν ανά το παγκύπριο, στις κυριότερες οδικές αρτηρίες δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε ιδιαίτερο πρόβλημα το πρωί σήμερα Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου, ενώ οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος, από Λευκωσία και Λεμεσό, είναι ανοικτοί για όλα τα οχήματα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται από την πρώτη στιγμή σε επιφυλακή ώστε να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί. Πολιτική Άμυνα, Αστυνομία, Πυροσβεστική Υπηρεσία και Δήμοι εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις με συστάσεις προς το κοινό ενώ παράλληλα δήλωσαν τη δική τους ετοιμότητα.

Την ίδια ώρα παραμυθένιες είναι οι εικόνες που έρχονται από τις ψηλές κορυφές του Τροόδους και του Ολύμπου όπου το λευκό πέπλο κάλυψε την επιφάνεια της γης και τα δέντρα.

Όλυμπος 01:32 19/12/2021

Πάντως το σκηνικό πιθανότατα να αλλάξει τις επόμενες ώρες με τα καιρικά φαινόμενα να γίνονται πιο έντονα. Στην πορτοκαλί προειδοποίηση που εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου η οποία τέθηκε σε ισχύ θα διαρκέσει μέχρι και τη μία το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με αυτή αναμένεται συνδυασμός παρατεταμένων βροχών και τοπικά ισχυρές καταιγίδες κατά διαστήματα στην περιοχή. Η συνολική βροχόπτωση είναι πιθανό να κυμανθεί μεταξύ 85 και 110 χιλιοστών το εικοσιτετράωρο.

Επισκοπή Λεμεσού

Περιοχή Μέσα Γειτονιάς 07:15

19/12/21 Λεμεσό 7:00 

Έντονη βροχόπτωση Δεκέλεια και περιχωρα – Ώρα: 6:05

Ξυλοφάγου

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη

Το βαρομετρικό χαμηλό, με την ονομασία CARMEL, θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας. Στη συνέχεια αναμένεται ασθενής ψηλή πίεση.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές κατά διαστήματα, τοπικές καταιγίδες και χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά. Τα φαινόμενα παροδικά θα είναι έντονα και παρατεταμένα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ αλλά σταδιακά στα παράλια ή και σε καταιγίδες πολύ ισχυροί και παροδικά σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης, αλλά στα προσήνεμα κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, καθώς και χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά. Τα φαινόμενα παροδικά θα είναι έντονα και παρατεταμένα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και αρχικά στα παράλια τοπικά πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ αλλά σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικοί μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης, αλλά αρχικά στα προσήνεμα μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι άστατος, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα, μεμονωμένες καταιγίδες και χιονόπτωση τοπικά στα ψηλότερα ορεινά, αλλά από το απόγευμα ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί, με τα φαινόμενα να καθίστανται μεμονωμένα. Την Τρίτη και την Τετάρτη, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, που την Τρίτη αναμένεται να δώσει μεμονωμένες βροχές και παροδική χιονόπτωση, τοπικά στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή τη Δευτέρα, για να κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τρίτη αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, ενώ την Τετάρτη μικρή πτώση για να κυμανθεί εκ νέου γύρω στη θερμοκρασία της Δευτέρας.

*Κεντρική φωτογραφία είναι από τον χρήστη του Facebook, Leonidas Tripodianos

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal