MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Έδειξε» 41χρονο ομοεθνή του ο Σύρος που συνελήφθη για διακίνηση μεταναστών

Advertisement

Sponsored by exness

Δεύτερο πρόσωπο αναζητεί η Αστυνομία για υπόθεση άφιξης μεταναστών στο Κάβο Γκρέκο – «Έδειξε» 41χρονο ομοεθνή του ο Σύρος που συνελήφθη για διακίνηση μεταναστών – Για τους μετανάστες που είχαν εντοπιστεί ανοικτά του Κάβο Γκρέκο

Συνεχίζονται εντατικές έρευνες για την υπόθεση άφιξης άτυπων μεταναστών στο Κάβο Γκρέκο, σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά την σύλληψη 31χρονου στην Πάφο και την έκδοση διατάγματος σύλληψης και δεύτερου προσώπου.

Advertisement

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αρχικά συνελήφθη 31χρονος για την υπόθεση άφιξης άτυπων μεταναστών από τον Λίβανο στο Κάβο Γκρέκο πριν από λίγες μέρες.

Εναντίον του 31χρονου, σύμφωνα με την Αστυνομία, διερευνάται υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, υποβοήθηση παράνομης εισόδου, διέλευσης αλλά και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας υπηκόου τρίτης χώρας, λαθρεμπορίου μεταναστών δια θαλάσσης και μεταφοράς προσώπου δια υδάτινης οδού σε μη ασφαλή ή υπερφορτωμένο σκάφος. Ανακρινόμενος ο 31χρονος κατονόμασε δεύτερο πρόσωπο ομοεθνή του, ηλικίας 41 ετών εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και καταζητείται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Πάφου από 22χρονο, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο με το καθεστώς αιτητή πολιτικού ασύλου, ότι μαζί με ένα άλλο πρόσωπο έδωσαν σε έναν 31χρονο που βρίσκεται στην Κύπρο, 950 ευρώ για να βοηθήσει στην μεταφορά συγγενικών τους προσώπων από το Λίβανο με σκάφη στην Αγία Νάπα.

Στο πλαίσιο της ανάκρισης ο 31χρονος ανέφερε στις ανακριτικές αρχές, ότι τα λεφτά που έλαβε από τους παραπονούμενους τα έδωσε σε άλλο πρόσωπο ηλικίας 41 ετών.

Σύμφωνα πάντοτε με την Αστυνομία, ύστερα από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι στις 22 Αυγούστου με δύο βάρκες αφίχθησαν τα εν λόγω πρόσωπα στην Αγία Νάπα. Στο πλαίσιο συμφωνίας με τον Λίβανο επαναπροώθησης μεταναστών που φτάνουν στην Κύπρο, ναυλώθηκε σκάφος στο οποίο επιβιβάστηκαν 88 πρόσωπα και αναχώρησαν με τη συνοδεία ακάτου της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας. Ανάμεσα στα πρόσωπα που ήταν στα σκάφη φέρονται να ήταν και τα συγγενικά πρόσωπα του 22χρονου, ο οποίος προέβη στην καταγγελία.

Το ΤΑΕ Πάφου προχώρησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης του 31χρονου ο οποίος αντιμετωπίζει τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, υποβοήθηση της παράνομης εισόδου, διέλευσης αλλά και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, της κατηγορίας του λαθρεμπορίου μεταναστών δια θαλάσσης και μεταφοράς προσώπου δια υδάτινης οδού σε μη ασφαλή ή υπερφορτωμένο σκάφος και χτες Πέμπτη συνελήφθη, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητεί και 41χρονο.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal