MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΕΔΑΔ: Καμία πρόοδος από Άγκυρα στην υλοποίηση αποφάσεων για Κύπρο

Advertisement

Sponsored by exness

Χωρίς αποτέλεσμα για την Κύπρο ολοκληρώθηκε χθες, Τετάρτη, άλλη μια συνάντηση στο Στρασβούργο, όπου εξετάστηκε η πρόοδος της Τουρκίας στην υλοποίηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) που σχετίζονται με την Κύπρο.

Advertisement

Η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που συνήλθε μεταξύ 6 και 7 Ιουνίου,  εξέτασε, μεταξύ άλλων, τη συμμόρφωση της Άγκυρας στην απόφαση «Ξενίδη-Αρέστη εναντίον Τουρκίας» που αφορά κατεχόμενες περιουσίες και στην απόφαση «Βαρνάβα και Άλλοι εναντίον Τουρκίας» που αφορά αγνοούμενους.

Σε δύο χωριστές αποφάσεις, οι αντιπρόσωποι των Υπουργών των 47 κρατών μελών επαναλαμβάνουν «την έκκλησή τους στην Τουρκία να συμμορφωθεί με την άνευ όρων υποχρέωσή της να καταβάλει τη δίκαιη ικανοποίηση που αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο» και στις δύο υποθέσεις «χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση».

Επίσης, αποφάσισαν να συνεχίσουν το Μάρτιο του 2018 την εξέταση των περιουσιακών δικαιωμάτων των εγκλωβισμένων Ελληνοκυπρίων, μια πτυχή της απόφασης επί της διακρατικής προσφυγής «Κύπρος εναντίον Τουρκίας».

Οι υποθέσεις «Ξενίδη-Αρέστη» και «Βαρνάβα» θα τεθούν εκ νέου υπό το μικροσκόπιο των αντιπροσώπων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network