MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έχει σχέδιο η Κυβέρνηση… «κλειδώνει» την υστάτη. Όσα προβλέπει το επικρατέστερο σενάριο

Advertisement

Sponsored by exness

Την τελευταία στιγμή «κλειδώνει» νέα μέτρα η Κυβέρνηση – Ασκήσεις επί χάρτου μέχρι την υστάτη – Το επικρατέστερο σενάριο και όσα προνοεί – Πιο δραστικά μέτρα σε Λεμεσό και Πάφο – «Αγγίζουν» και τις υπόλοιπες επαρχίες

Ασκήσεις επί χάρτου μέχρι την υστάτη από την Κυβέρνηση για τα νέα μέτρα με σκοπό την  ανακοπή της περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού, που αναμένεται να ανακοινωθούν απόψε μετά την κρίσιμη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Advertisement

Ο αριθμός των κρουσμάτων της Τρίτης, αν και σταθερά τριψήφιος, δεν άφησε σε γενικές γραμμές δυσαρεστημένους τους αρμοδίους που θα αναμένουν όμως μέχρι και την τελευταία στιγμή για τις ανακοινώσεις προκειμένου να αξιολογήσουν και τον αριθμό που θα ανακοινώσει το Υπουργείο Υγείας και σήμερα το απόγευμα. Αυτός είναι και ο λόγος που το Υπουργικό Συμβούλιο προγραμματίστηκε για τις 7 και 45 απόψε, ώστε να μπουν αναλόγως οι τελευταίες πινελιές.

Όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενα δημοσιεύματα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού άκουσε το βράδυ της Δευτέρας τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας, έθεσε τις εισηγήσεις τους ενώπιον της Διυπουργικής Επιτροπής που συνεδρίαζε για αρκετές ώρες την Τρίτη. Αμέσως μετά, ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης με τηλεοπτικές του δηλώσεις έθετε τέρμα στις συζητήσεις περί καθολικού lockdown.

Όλες οι εισηγήσεις τίθενται απόψε ενώπιον του Υπουργικού, που «κλειδώνει» νέα μέτρα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Όπως αναφέρθηκε και σε χθεσινό δημοσίευμα της Cyprus Times η Κυβέρνηση προχωρεί με πιο αυστηρά μέτρα σε Λεμεσό και Πάφο, επαρχίες πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικά,  χωρίς όμως να σημαίνει ότι τα μέτρα δε θα αγγίζουν και τις υπόλοιπες.

Μέχρι στιγμής και αν οι εξελίξεις δεν ανατρέψουν τα δεδομένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της Cyprus Times, το επικρατέστερο σενάριο για Λεμεσό-Πάφο έχει ως εξής:

-Απαγόρευση εισόδου και εξόδου σε Λεμεσό και Πάφο. Θα εξαιρούνται μόνο όσοι εργάζονται σε ζωτικής σημασίας υπηρεσίες

-Λιανικό εμπόριο θα λειτουργεί (π.χ καταστήματα-υπεραγορές-αρτοποιεία-περίπτερα)

-Υπηρεσίες κούριερ θα λειτουργούν

-Υπηρεσίες μεταφορών θα λειτουργούν

-Λύκεια κλειστά (εκτός Γ´ τάξης)

-Χώροι εστίασης/ψυχαγωγίας κλειστοί

-Εκκλησίες κλειστές

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέτρα δε θα αφήσουν ανεπηρέαστες και τις υπόλοιπες επαρχίες και ειδικά τη Λευκωσία, όπου αναμένεται να τεθούν περιορισμοί στην εστίαση και στις συναθροίσεις.

Δεδομένη θεωρείται και η παραμονή του νυχτερινού κέρφιου.

Αφού το Υπουργικό Συμβούλιο εγκρίνει τα μέτρα, αυτά θα ανακοινωθούν στον λαό, ίσως και από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network