MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έχει ελπίδες για τη λύση, δήλωσε ο Ακιντζί

Advertisement

Sponsored by exness

Εάν δεν λύσουν το Κυπριακό με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, με τον οποίο βρίσκεται στην ίδια ηλικία, προβλέπει ότι οι νέες γενιές μπορεί να φτάσουν στο σημείο του διαχωρισμού – ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού εξηγησε γιατί δόθηκε τελικά αρνητική απάντηση για την επίσκεψη με τον Ρώσο ΥΠΕΞ

Advertisement

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, μιλώντας με την πολιτιστική χορωδία Αντάκιας από την Τουρκία που είναι καλεσμένη του “τμήματος” νεολαίας, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι δεν είναι όλα ρόδινα και υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που πρέπει να ξεπεραστούν αλλά και προβλήματα που από το 1963, εδώ και 42 χρόνια, έχουν ριζώσει. Υπάρχει μια αντίληψη και στις δύο πλευρές ότι αυτή η διαδικασία είναι μια τελευταία ευκαιρία, πρόσθεσε λέγοντας ότι δεν είναι μόνο μια δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ αυτό.

Οι νέες γενιές στο “νότο”, συνέχισε, μεγαλώνουν διαφορετικά και οι Ε/κ από μια ηλικία και πάνω στηρίζουν περισσότερο την ειρήνη, πράγμα που φαίνεται στις έρευνες που έχουν γίνει, όπως είπε. Αυτή η κατάσταση είναι διαφορετική σε εμάς και μπορούμε να δούμε εδώ πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση, ανέφερε εξηγώντας ότι πήραν την απόφαση για την δημιουργία μιας Τεχνικής Επιτροπής ώστε να μπορέσουν να εξηγήσουν την κουλτούρα της ειρήνης, της ομοσπονδίας, την πολυπολιτισμική ζωή.

Γι’ αυτό απέρριψε την πρόταση Λαβρόφ

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση ο κ. Μπουρτζιού είπε ότι πριν δύο εβδομάδες το “προεδρικό” ενημερώθηκε για την πρόσκληση του κ. Λαβρόφ, που θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο στις 2 Δεκεμβρίου, για τριμερές γεύμα εργασίας στη νεκρή ζώνη. Εξέφρασαν ικανοποίηση, συνέχισε, για το ενδιαφέρον που δείχνει η Ρωσία, μία εκ των μελών του ΣΑ του ΟΗΕ, αλλά και για την επιθυμία του κ. Λαβρόφ να συναντηθεί με τον “πρόεδρο” – όπως αναφέρει – Ακιντζί, ωστόσο ο Ρώσος ΥΠΕΞ δεν ακολούθησε την αρχή της ισότητας. Η πρόταση για το γεύμα εργασίας, ανέφερε ο κ. Μπουρτζιού, θα γινόταν χωρίς ο κ. Λαβρόφ να συναντηθεί με τον Μουσταφά Ακιντζί και όπως πληροφορήθηκαν μετά την επίσκεψη στον κ. Αναστασιάδη στο Προεδρικό. Μετέφεραν, συνέχισε, την μεγάλη τους ικανοποίηση για την πρόσκληση και ήθελαν να συμμετέχουν αλλά, όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις που ακολουθήθηκε η πρέπουσα αρχή της ίσης μεταχείρισης, ανέμεναν ότι πριν το γεύμα, όπως θα επισκεπτόταν τον κ. Αναστασιάδη, θα επισκεπτόταν και τον “πρόεδρό μας”. Σε αντίθετη περίπτωση, μεταφέραμε το μήνυμα ότι παρ` ότι θα επιθυμούσε πολύ, με λύπη δεν θα έδιδε θετική απάντηση στην πρόσκληση, πρόσθεσε ο Μπαρίς Μπουρτζιού.

Ανέφερε επίσης ότι χθες ενημερώθηκαν από την Ρωσική Πρεσβεία ότι κατά την εδώ επίσκεψή του ο κ. Λαβρόφ δεν θα επισκεφθεί τον κ. Ακιντζί. Σημείωσε ακόμη ότι έχουν εντατικοποιηθεί οι προσπάθειες για εξεύρεση λύσης στη βάση της πολιτικής ισότητας και αυτό το διάστημα έχουν αυξηθεί οι διπλωματικές επαφές και το διεθνές ενδιαφέρον. Υπενθύμισε ότι τον κ. Ακιντζί επισκέφθηκαν πρόσφατα ο Πρόεδρος της Κομισιόν, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η Ύπατης Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο Γερμανός ΥΠΕΞ και ο Βρετανός ΥΠΕΞ, όπως επίσης άλλοι υψηλόβαθμοι διπλωμάτες και επικεφαλής διπλωματικών αποστολών και Ύπατων Αρμοστειών.

Την ερχόμενη Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, πρόσθεσε ο κ. Μπουρτζιού, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ θα επισκεφθεί επίσης τον Τ/κ ηγέτη και σημείωσε πως ο κ. Ακιντζί θεωρεί αυτές τις επαφές πολύ εποικοδομητικές στο πλαίσιο των προσπαθειών εξεύρεσης λύσης.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network