MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Έχασε τον γιο της στη Μαριούπολη… Έκκληση μάνας για μεταφορά της σορού του στην Κύπρο (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Δημόσια έκκληση από ρωσόφωνη μητέρα για τον γιο της που πολεμούσε στη Μαριούπολη στο πλευρό των ρωσόφωνων του Ντονέτσκ – Η τύχη του αγνοείται από τον Απρίλιο – Τελευταίο του μήνυμα, μία φωτογραφία – Την ενημέρωσαν ότι σκοτώθηκε από χειροβομβίδα – Αναζητά την αλήθεια – Ζητά τη βοήθεια της Κυβέρνησης για να μεταφερθεί η σορός του στην Κύπρο

To παιδί της πίσω, έστω και νεκρό, ζητά η Οξάνα, η ρωσόφωνη γυναίκα από την Ουκρανία που εδώ και χρόνια ζει μόνιμα στην Κύπρο μαζί με τον Ελληνοκύπριο σύζυγό της, Ανδρέα, και τα παιδιά της από τον πρώτο της γάμο.

Advertisement

Ο 29χρονος γιος της, Βιτάλι, σκοτώθηκε στην Μαριούπολη πολεμώντας μαζί με ρωσόφωνους του Ντονέτσκ. Από τις 3 του Απρίλη η μητέρα του έχασε κάθε επικοινωνία μαζί του.

Τα μοιραία μαντάτα έφτασαν στην οικογένεια, όταν ο ανηψιός του Βιτάλι, επίσης στρατιώτης, τηλεφώνησε στην Οξάνα και την ενημέρωσε ότι, απ’ ότι έχει πληροφορηθεί, ο Βιτάλι σκοτώθηκε σε μία βουνοπλαγιά από έκρηξη χειροβομβίδας.

Η Οξάνα, μη μπορώντας να πιστέψει ότι ο αγαπημένος της γιος χάθηκε στον πόλεμο, ξεκίνησε τα αναπάντητα τηλεφωνήματα σε κάθε αρμόδια υπηρεσία στην Ουκρανία, στη Ρωσία και στην Κύπρο χωρίς, όμως, κανένα αποτέλεσμα.

Αυτό που ζητάει, είναι η αναγνώριση του πτώματος του παιδιού της -έστω και με μία φωτογραφία.

Παράλληλα, η Οξάνα, απευθύνει δημόσια έκκληση προς την Κυβέρνηση για να συνδράμει τις προσπάθειές της, ούτως ώστε, εάν επιβεβαιωθεί ότι ο 29χρονος γιος της είναι νεκρός, η σορός του να μεταφερθεί στην Κύπρο για ταφή.

Οι προσπάθειες της μητέρας που οδηγούν σε αδιέξοδο….

Όπως ανέφερε η Οξάνα, από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε τα κακά μαντάτα από τον ανηψιό της, επικοινώνησε με το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου οι οποίοι την παρέπεμψαν σε ένα τηλέφωνο για να επικοινωνήσει με την Ουκρανία.

Δυστυχώς, όμως για την ίδια, η μόνη απάντηση που έλαβε από τις αρμόδιες αρχές της Ουκρανίας, ήταν ότι εάν επιθυμεί να αναγνωρίσει το πτώμα του παιδιού της ή ακόμη και να παραλάβει τα προσωπικά του αντικείμενα, τότε θα πρέπει να ταξιδέψει η ίδια για την Μαριούπολη.

Οι προσπάθειες της, ωστόσο, δεν έμειναν μέχρι εκεί καθώς, όπως μας ανέφερε, επικοινώνησε τόσο με την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, όσο και με διάφορα πολιτικά κόμματα, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει πετύχει κάτι.

«Μανούλα είμαι καλά, είμαι στην Μαριούπολη. Μην ανησυχείς. Θα βγάλουμε τωρα μία φωτογραφία με τους φίλους μου και θα στην στείλω». 

Αυτά, σύμφωνα με την Οξάνα, ήταν τα λόγια του γιού της Βιτάλι, κατά την τελευταία τους τηλεφωνική επικοινωνία.

Με δάκρυα στα μάτια, η Οξάνα μας παρουσίασε-την πιο κάτω φωτογραφία-που είναι και το τελευταίο μήνυμα που έλαβε από τον γιο της.

Στα αριστερά ο Βιτάλι. Μία φωτογραφία από το μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία. Δίπλα του δύο φίλοι και συμπολεμιστές του.

Έφυγε από την Κύπρο στα 16 του χρόνια 

Ο Βιτάλι, βρισκόταν στην Κύπρο μαζί με την μητέρα του και τα αδέλφια του όταν το 2009, με τον θάνατο του πατέρα του στη Ρωσία, πήρε την απόφαση να ταξιδέψει για τη χώρα του για να στηρίξει την οικογένειά του.

Έκτοτε, και μετά από διάφορες άλλες απώλειες που ακολούθησαν-γιαγιάδες και παππούδες-ο Βιτάλι πήρε την απόφαση να παραμείνει στη χώρα όταν το 2014 είχε καταταγεί για πρώτη φορά στο ρωσικό στρατό. Η δεύτερη φορά που ακολούθησε ήταν αυτή με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network