MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ECDC: Παραμένει στο κόκκινο ακόμα η Κύπρος

Advertisement

Sponsored by exness

Βελτίωση στην επιδημιολογική κατάσταση στην Ισπανία, τη Γαλλία και εν μέρει την Ιταλία καταγράφεται στον επιδημιολογικό χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας την Πέμπτη.

Η Κύπρος παραμένει στην κόκκινη ζώνη, ενώ οι κόκκινες περιοχές στην Ισπανία έχουν μειωθεί, με τις βόρειες περιοχές της χώρες να θεωρούνται πλέον μέρος της πράσινης ζώνης.

Advertisement

Στην πράσινη ζώνη βρίσκονται πλέον και περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ιταλίας και η Σαρδηνία, καθώς και η Νορμανδία στη Γαλλία. Στις πράσινες περιοχές παραμένουν το μεγαλύτερο μέρος της Δανίας, η Πολωνία, το μεγαλύτερο μέρος της Τσεχίας και σημαντικό μέρος της Ουγγαρίας.

Ως κόκκινη ζώνη ορίζονται οι χώρες οι περιοχές όπου ο συνολικός αριθμός των νέων περιστατικών κατά τις προηγούμενες 14 ημέρες βρίσκεται μεταξύ 75 και 200 ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, και το ποσοστό θετικών τεστ υπερβαίνει το 4%, και εφόσον ο αριθμός νέων περιστατικών βρίσκεται κάτω από τα 500 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους (οπότε και η χώρα περνά στην «βαθιά κόκκινη» κατηγορία).

Στην «κόκκινη ζώνη» δηλαδή στην κατηγορία υψηλού κινδύνου, βρίσκονται για ακόμα μια εβδομάδα Κύπρος, Ελλάδα (πέραν του μεγαλύτερου μέρους της Στερεάς Ελλάδας που βρίσκεται στην πορτοκαλί κατηγορία), Βουλγαρία, Ρουμανία, Κροατία, Αυστρία, Ιρλανδία, Λετονία και το μεγαλύτερο μέρος της Γερμανίας. Η Σλοβενία εξακολουθεί να βρίσκεται στην βαθιά κόκκινη κατηγορία, στην οποία πέρασαν επίσης Εσθονία και η Λιθουανία.

Ο χάρτης και τα σχετικά δεδομένα δημοσιοποιούνται από τον ECDC κάθε Πέμπτη, στηρίζοντας τις προσπάθειες που γίνονται στη βάση σχετικής εισήγησης του Συμβουλίου της ΕΕ για συντονισμό των περιορισμών στην ελεύθερη διακίνηση λόγω της πανδημίας. Οι χάρτες βασίζονται στα τελευταία στοιχεία που βρίσκονται στη βάση των δεδομένων που αποστέλλονται από τα κράτη μέλη στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης (TESSy) μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal