MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δύσκολη η «μάχη» με τις φλόγες στα Πολεμίδια… Οκτώ πτητικά μέσα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις (pics-video)

Advertisement

Sponsored by exness

Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά κοντά στο νοσοκομείο Λεμεσού – Ενισχύσεις από ΕΜΑΚ, Βρετανικές Βάσεις και Πάφο – Οκτώ εναέρια μέσα, ισχυρές επίγειες δυνάμεις – Δεν κινδυνεύουν κατοικίες και το νοσοκομείο – Δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι – Διερευνάται μαρτυρία κάτοικου της περιοχής για τα αίτια της πυρκαγιάς – Κάηκαν υποστατικά με ζώα

Advertisement

Υπό έλεγχο τέθηκε γύρω στις 17.30 η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε, στη 1:15 περίπου, κοντά στο νέο νοσοκομείο Λεμεσό στα Πολεμίδια, σε κοντινή απόσταση από κατοικημένη περιοχή.

Λόγω και των ισχυρών ανέμων αλλά και της έκτασης που πήρε κλήθηκαν ενισχύσεις από την ΕΜΑΚ, τις Βρετανικές Βάσεις και την Πάφο, όπως ανέφερε στη Cyprus Times, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής.

Έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο “Ίκαρος” και ήδη στην περιοχή έσπευσαν οκτώ εναέρια μέσα, τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας, ένα της Αστυνομίας, ένα της Εθνικής Φρουράς, τα δυο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, ενώ βοήθεια ζητήθηκε και από τις Βρετανικές Βάσεις, που συνδράμουν με δυο ελικόπτερα.

«Δεν κινδυνεύουν κατοικίες. Ούτε το νοσοκομείο»

Αν και η φωτιά ήταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή αλλά και στο νοσοκομείο οι πυροσβέστες κατάφεραν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα υποστατικά.

Σύμφωνα με τον κύριο Κεττή, μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν κατοικίες αλλά ούτε και το νοσοκομείο ενώ συμπλήρωσε γίνεται προσπάθεια για να προστατευτούν και κάποια κτηνοτροφικά υποστατικά. Χαρακτήρισε ωστόσο δύσκολη την κατάσταση λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Από τα τρία μέτωπα της φωτιάς, το βορειοανατολικό είναι ανεξέλεγκτο, ενώ στο δυτικό και νότιο υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση στα χέρια των Αρχών υπάρχει και διερευνάται μαρτυρία κάτοικου της περιοχής η οποία κάνει λόγο για πρόσωπο το οποίο ασχολείτο με κοπή λαμαρίνων και από εκεί πιθανότατα να ξεκίνησε η φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάηκαν πρόχειρα υποστατικά με ζώα από την πυρκαγιά, εντός των οποίων υπήρχαν σκυλιά, όρνιθες, κουνέλια καθώς και μελίσσια, ενώ οι φλόγες έφτασαν και σε δύο ημιφορτηγά.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Πηγή βίντεο: Kwnstantinos Cwnstasntinou / facebook

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network