MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δυσεύρετα τα self-test στα φαρμακεία. Κατακόρυφη ζήτηση… άδεια ράφια και ταλαιπωρία πολιτών

Advertisement

Sponsored by exness

Εξαφανίστηκαν από την αγορά τα self-test – Φωνάζουν οι πολίτες που κάνουν αγώνα για να αγοράσουν ένα τεστ αυτοδιάγνωσης – Τι λέει η Πρόεδρος των Φαρμακοποιών για τις τιμές, το πλαφόν και τις ελλείψεις

Μεγάλη ταλαιπωρία υφίστανται πολίτες οι οποίοι κάνουν «αγώνα» για να εξασφαλίσουν self-test από τα φαρμακεία προκειμένου να εξεταστούν για τη νόσο covid-19.

Advertisement

Η κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στην κοινότητα έφερε μεγάλη ζήτηση, την ώρα που τα διαθέσιμα self-test είναι δυσεύρετα στα φαρμακεία, σύμφωνα με την Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ.

Όπως σημειώνει η κ. Ισσέγιεκ μιλώντας στη Cyprus Times και ερωτηθείσα σχετικά για παράπονα πολιτών που ψάχνουν από φαρμακείο σε φαρμακείο για να προμηθευτούν τεστ αυτοδιάγνωσης, σημειώνει ότι τις τελευταίες δύο βδομάδες υπάρχει τρομερή αύξηση στην ζήτηση, ενώ η διαθεσιμότητα εκεί που υπάρχει είναι πολύ περιορισμένη.

Κληθείσα να απαντήσει για το ποιος ευθύνεται και εάν ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για το πρόβλημα που υπάρχει και ταλαιπωρεί τους πολίτες, υπογραμμίζει ότι η έλλειψη δεν είναι ευθύνη των φαρμακοποιών, οι οποίοι θα ήθελαν να εξυπηρετούν όλους τους πολίτες.

«Σίγουρα η αύξηση κρουσμάτων έφερε μεγαλύτερη ζήτηση αλλά αυτή την στιγμή ζητάμε τεστ και δεν υπάρχουν στις φαρμακοαποθήκες. Εξαφανίζονται οι μικρές ποσότητες σε χρόνο μηδέν, ενώ πολίτες μπορεί να πάνε σε 3-4 φαρμακεία για να εξυπηρετηθούν» είπε.

Την ίδια ώρα κάλεσε τους αρμόδιους να επιλύσουν σύντομα το πρόβλημα προκειμένου οι πολίτες να έχουν το δικαίωμα αυτοελέγχου, κάτι που θεωρείται πολύ σημαντικό για αντιμετώπιση της διασποράς του ιού.

Τι ισχύει με τις τιμές… Πως το πλαφόν επηρεάζει τη διαθεσιμότητα

Οι καταγγελίες που έφτασαν στο Υπουργείο Υγείας για μεμονωμένες περιπτώσεις όπου επιτήδειοι αισχροκερδούσαν σε βάρος πολιτών, έφεραν και την επιβολή πλαφόν σε μία προσπάθεια να ρυθμιστούν τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν.

Βέβαια από πλευράς φαρμακοποιών θεωρούν ότι το πλαφόν που τέθηκε σε πολύ χαμηλές τιμές, όπως τις χαρακτηρίζουν, ίσως να ευθύνεται σε ένα βαθμό και στην μη επαρκή διαθεσιμότητα.

Όπως εξήγησε η κ. Ισσέγιεκ το πλαφόν για να γνωρίζουν οι καταναλωτές βρίσκεται στα 6 ευρώ στην συσκευασία των 5 τεστ και στην συσκευασία του ενός στο 1,70. Διευκρίνισε ότι απαγορεύεται να ανοίγονται συσκευασίες των 5 και να πωλούνται με το ένα.

«Το πλαφόν τέθηκε σε χαμηλές τιμές και αυτό ίσως να συμφέρει σε κάποιους αυτά να αποστέλλονται σε άλλες χώρες» είπε, καλώντας τους αρμόδιους να επιλύσουν τα προβλήματα το συντομότερο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network