MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δυσαρέσκεια Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Λεμεσού για προγραμματισμό rapid test

Advertisement

Sponsored by exness

Δυσαρέσκεια Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Λεμεσού για προγραμματισμό rapid test – Όσα αναφέρει σε ανακοίνωση

Την έντονη δυσαρέσκεια του εκφράζει το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Δημοτικών Σχολείων Λεμεσού, από την αλλαγή ημερομηνίας στην έναρξη δειγματοληπτικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου στα δημοτικά σχολεία. Δεν θα χρειαστεί ξανά δειγματοληπτικός έλεγχος εκτός των σχολικών μονάδων, ξεκαθάρισε την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας.

Advertisement

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι η μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης των ελέγχων rapid test, από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου στην Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, κοινοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής, πριν την επαναλειτουργία των σχολείων, τη Δευτέρα.

«Θεωρούμε πως είναι αντιεπαγγελματική η κίνηση αυτή και δημιουργεί πληθώρα προβλημάτων», προστίθεται, αφού «το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, όλα τα παιδιά έτρεξαν να κάνουν έλεγχο για να προσκομίσουν αρνητική εξέταση 48 ωρών με το άνοιγμα των σχολείων, με την προϋπόθεση ότι ο επόμενος δειγματοληπτικός έλεγχος θα γινόταν στις σχολικές μονάδες».

Τώρα, προστίθεται, με την αλλαγή αυτή θα πρέπει να διενεργήσουν ξανά οι ίδιοι ελέγχους σε εξωτερικά σημεία ή/και χημεία. Το ΔΣ της Ομοσπονδίας κάνει έκκληση σε όλους τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου όπως οι οποιεσδήποτε εγκύκλιοι ή ανακοινώσεις κοινοποιούνται έγκαιρα και να είναι πιο σαφείς, ούτως ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις ή/και παρακοές.

Επί του θέματος κλήθηκε να τοποθετηθεί το Υπουργείο, με τον εκπρόσωπο του, Κωνσταντίνο Αθανασίου, να ξεκαθαρίζει ότι, μέχρι την έναρξη των rapid test στα σχολεία, οι μαθητές δεν θα χρειαστεί να υποβληθούν εκ νέου σε έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal