MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δυσαρέσκεια ΕΚΥΣΥ για πασχαλινό επίδομα: «Συνεχίζει να χωρίζει συνταξιούχους σε φτωχούς και πιο φτωχούς»

Advertisement

Sponsored by exness

Δυσαρέσκεια ΕΚΥΣΥ για το πασχαλινό επίδομα – «Συνεχίζει να χωρίζει τους συνταξιούχους σε φτωχούς και πιο φτωχούς» – Αγνοεί τις επιστολές της ΕΚΥΣΥ προς την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας

Δυσαρέσκεια εκφράζει η ΕΚΥΣΥ για την συνεχιζόμενη «επιμονή και της νέας Κυβέρνησης να μην επαναφέρει ένα δικαίωμα που το κέρδισαν με τους αγώνες τους οι συνταξιούχοι».

Advertisement

 Ενέκρινε Πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους το Υπουργικό

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης των συνταξιούχων, το εισοδηματικό όριο για το πασχαλινό επίδομα με βάση την απόφαση και της νέας Κυβέρνησης παραμένει στις €7.000 ετησίως για μονήρες νοικοκυριό και στις €12.000 ετησίως για νοικοκυριό δύο συνταξιούχων, ενώ το ύψος του παραμένει καθηλωμένο στα €190. Προσθέτει ότι η απόφαση σήμερα του Υπουργικού Συμβουλίου «να παραχωρήσει το πασχαλινό επίδομα με τα ίδια κριτήρια που καθόρισε η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, με αποτέλεσμα να στερεί το δικαίωμα σε πασχαλινό επίδομα ακόμα και από τη μεγάλη πλειοψηφία των χαμηλοσυνταξιούχων».

Η εν λόγω απόφαση, συνεχίζει, αγνοεί τις επιστολές της ΕΚΥΣΥ προς την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας καθώς και τις διαχρονικές θέσεις της Βουλής των Γερόντων για επαναφορά των κριτηρίων που ίσχυαν μέχρι το 2012, όπως και του ύψος του επιδόματος.

Σημειώνει δε ότι το εισοδηματικό όριο της φτώχειας είναι €10.324 ετησίως για μονήρες νοικοκυριό και €15.486 ετησίως για νοικοκυριό δύο συνταξιούχων.

Με βάση και την φετινή απόφαση η νέα Κυβέρνηση συνεχίζει να χωρίζει τους συνταξιούχους σε φτωχούς και πιο φτωχούς, αναφέρει η ΕΚΥΣΥ προσθέτοντας ότι o αριθμός των χαμηλοσυνταξιούχων που αναμένεται να επωφεληθούν του πασχαλινού επιδόματος φέτος ανέρχεται περίπου σε 16.200, ενώ πέρσι όπως ανακοινώθηκε το δικαιούνταν 18.882 χαμηλοσυνταξιούχοι.

Η ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, λόγω της πανδημίας και ιδιαίτερα της ακρίβειας, η οποία είναι στα ύψη, περνούν πολύ δύσκολες στιγμές και οι αντοχές τους εξαντλούνται. Ως εκ τούτου, δηλώνει ότι ανέμενε από τη νέα Κυβέρνηση, να επαναφέρει τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση ή τουλάχιστον σε πρώτο στάδιο το πασχαλινό επίδομα να το δικαιούνται όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΙΓΗ ΑΠΟ ΚΟΠ

ShootandGoal