MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δυσαρέσκεια Χατζηπαντέλα με ΟΚΥπΥ. Αποφάσεις για προβλήματα Μονάδας Αιμοκάθαρσης (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Επισκέφθηκε το ΓΝ Αμμοχώστου ο Υπουργός Υγείας – Είδε από κοντά τα προβλήματα της αιμοκάθαρσης – Μίλησε με τους ασθενείς – Ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία που υφίστανται εδώ και χρόνια – Αυστηρός με τον ΟΚΥπΥ που παρά τις δεσμεύσεις, δεν επιλήφθηκε του θέματος – Αποφάσεις Χατζηπαντέλα και άλλα 15 επιπρόσθετα μηχανήματα – Με «σκληρή γλώσσα» θα μιλήσει στο σημερινό συμβούλιο του ΟΚΥπΥ για το θέμα – Οι δηλώσεις από το νοσοκομείο – Δείτε φωτογραφίες

Το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου επισκέφθηκε  το πρωί ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, στην παρουσία της Γενικής Διευθύντριας του νοσηλευτηρίου, Αμαλίας Χατζηγιάννη, εκπροσώπου του ΟΚΥπΥ καθώς επίσης και της Προέδρου της Παγκύπριας Οργάνωσης Νεφροπαθών. Στόχος της σημερινής επίσκεψης του Υπουργού στο νοσηλευτήριο, ήταν η εξέταση -από κοντά- των γνωστών προβλημάτων της μονάδας αιμοκάθαρσης μετά και τα τελευταία συμβάντα. 

Advertisement

«Δυστυχώς τα προβλήματα είναι εδώ και χρόνια και θέλω να απολογηθώ στους ασθενείς για την ταλαιπωρία που υφίστανται αυτά τα χρόνια. Το θετικό όλης αυτής της υπόθεσης είναι ότι πήραμε κάποιες αποφάσεις για να έχουν καλύτερη περίθαλψη από σήμερα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας.

Οι αποφάσεις αυτές, σύμφωνα με τον Υπουργό είναι: Συγκεκριμένη εταιρεία θα αναλάβει τη συντήρηση συστήματος από σήμερα, πάρθηκε η απόφαση να αλλαχθούν άμεσα όλες οι μηχανές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, καθώς επίσης, να εξασφαλιστούν ακόμη 15 επιπρόσθετες μηχανές για να εξυπηρετούν τους ασθενείς.

«Έχω μιλήσει με τους ασθενείς και τους ζήτησα κατανόηση μέχρι να εξασφαλιστούν οι συγκεκριμένες μηχανές. Η γραπτή δέσμευση που πήρα από την εν λόγω εταιρεία είναι ότι σε τρεις μήνες οι συγκεκριμένες μηχανές θα εξασφαλιστούν», πρόσθεσε ο Υπουργός.

Όσον αφορά την πληροφόρηση που μέχρι σήμερα είχε ο Υπουργός από τον ΟΚΥπΥ ότι τα εν λόγω μηχανήματα είχαν παραγγελθεί, σύμφωνα με τον ίδιο, κάτι τέτοιο δεν υφίστανται.

«Η πληροφόρηση που είχα είναι ότι τα εν λόγω μηχανήματα είχαν παραγγελθεί ωστόσο όπως διαπίστωσα δεν έγινε κάτι τέτοιο και γι’ αυτό ήρθα εδώ σήμερα, για να επιληφθώ του θέματος», είπε χαρακτηριστικά ο Χατζηπαντέλα.

Δυσαρεστημένος με τον ΟΚΥπΥ ο Υπουργός

Κληθείς να σχολιάσει την στάση που κράτησε ο ΟΚΥπΥ απέναντι σε αυτά τα προβλήματα της αιμοκάθαρσης του ΓΝ Αμμοχώστου, τα οποία μέχρι σήμερα δεν επιλύθηκαν παρά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις τους, ο Υπουργός ήταν ιδιαίτερα αυστηρός.

«Δεν με ικανοποιεί αυτό το θέμα και το έχω αναφέρει στον ΟΚΥπΥ. Μου είχαν δώσει διαβεβαιώσεις ότι τα μηχανήματα θα έρθουν ενώ όπως διαπίστωσα, αν δεν ερχόμουν εδώ σήμερα, το πρόβλημα δεν θα επιλυόταν. Θα υπάρξει διοικητικό συμβούλιο του ΟΚΥπΥ σήμερα η ώρα 1μιση και θα ενημερωθεί με σκληρή γλώσσα», είπε ο Υπουργός.

Ικανοποιημένοι οι νεφροπαθείς με τις δεσμεύσεις Υπουργού

Από την πλευρά τους, η Παγκύπρια Οργάνωση Νεφροπαθών δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένη με την σημερινή επίσκεψη του Υπουργού για να δει από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν καθώς επίσης και για τις αποφάσεις που λήφθηκαν.

«Είμαστε επιτέλους πάρα πολύ ικανοποιημένοι. Μετά από πολλά χρόνια παραπόνων και επιστολών επιτέλους θα έχουμε μια αλλαγή», ανέφερε σε δηλώσεις της η Πρόεδρος της οργάνωσης.

Ευχαριστημένη, ωστόσο, δήλωσε και η γενική διευθύντρια του νοσηλευτηρίου, Αμαλία Χατζηγιάννη, η οποία δήλωσε «ιδιαίτερα ευτυχισμένη».

«Νιώθω ιδιαίτερα ευτυχισμένη γιατί σήμερα με την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας δίνεται επιτέλους λύση στο πρόβλημα της αιμοκάθαρσης. Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα», είπε με τη σειρά της η κα. Χατζηγιάννη.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network