MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δύο θύματα από θερμοπληξία στην Κύπρο

Advertisement

Sponsored by exness

Οι υψηλές θερμοκρασίες υπαίτιες για τον θάνατο δύο γυναικών στη Λευκωσία – 60χρονη και 79χρονη υπέστησαν θερμοπληξία – Και οι δύο γυναίκες είχαν βεβαρημένο ιατρικό παρελθόν – Άλλα τρία περιστατικά, μεταξύ αυτών και παιδάκι ενός έτους

Advertisement

Η Κύπρος θρηνεί θύματα από τον καύσωνα που πλήττει τις τελευταίες ημέρες το νησί. Μέσα σε ένα 24ωρο δύο γυναίκες από τη Λευκωσία, ηλικίας 60 και 79 χρόνων, υπέστησαν θερμοπληξία και κατέληξαν.

Η 60χρονη βρέθηκε νεκρή στην αυλή της ενώ η 79χρονη είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο από οικεία της πρόσωπα.

Σήμερα διενεργήθηκε νεκροτομή επί της σορού της 60χρονης γυναίκας και διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα υπέκυψε έπειτα από συμπτώματα θερμοπληξίας. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Cyprus Times, η ιατρική λειτουργός Ιωάννα Γρηγορίου, η 60χρονη είχε βεβαρημένο ιατρικό παρελθόν.

Πολλά προβλήματα υγείας αντιμετώπιζε και η 79χρονη που καταγράφηκε ως το πρώτο θύμα του καύσωνα. Όπως πληροφορούμαστε δεν πρόκειται καθαρά για περιστατικό θερμοπληξίας λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης υγείας της άτυχης γυναίκας, ωστόσο φαίνεται ότι οι υψηλές θερμοκρασίες ήταν αυτές που συνέτειναν ώστε να επέλθει ο θάνατος της.

Η νεκροτομή που θα διενεργήσει ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους θα καταδείξει τα ακριβή αίτια θανάτου της.

Και βρέφος 12 μηνών στο νοσοκομείο

Τρία ακόμα περιστατικά θερμοπληξίας καταγράφονται αυτή την περίοδο στα νοσοκομεία του νησιού.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Βοηθός Διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών  Λευκωσίας (ΤΑΕΠ), Αντρέας Ηλιάδης, είπε ότι τα άλλα τρία περιστατικά νοσηλεύονται με ψηλό πυρετό  στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ωστόσο, σημείωσε πως είναι εκτός κινδύνου.

Ανέφερε, επίσης, ότι το ένα από τα τρία περιστατικά αφορά παιδάκι ενός έτους, οι γονείς του οποίου το άφησαν χθες το μεσημέρι να παίζει σε πισίνα κάτω από τον καυτό ήλιο, με συνέπεια να πάθει θερμοπληξία.

Τα δύο άλλα περιστατικά, είπε, αφορούν άτομα ηλικίας 70 με 75 χρονών, τα οποία εισήχθησαν στο ΓΝΛ με ψηλό πυρετό. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ηλιάδης είπε ότι σήμερα μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει εισαγωγή άλλου περιστατικού, ωστόσο, πρόσθεσε είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν και άλλα περιστατικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, αφού οι ψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και σήμερα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network