MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δύο λίμνες, τρεις ψυχές, κανένα αποτέλεσμα…

Advertisement

Sponsored by exness

Τι κι αν οι γυναίκες αυτές ήταν ξένες -μη εννοώντας αλλοδαπές αλλά άγνωστες προς εμάς- δεκαέξι μέρες μετά δεν παύει ολόκληρη η Κύπρος να παρακολουθεί με συγκλονισμό τα όσα εκτυλίχθηκαν στο νησί μας. Δεκάδες ερωτήματα βασανίζουν το μυαλό κάθε ευσυνείδητου ανθρώπου. Καθημερινό είναι το θρίλερ που εκτυλίσσεται. 16 ημέρες μετά και οι σοροί των τριών από τα επτά θύματα του 35χρονου Μεταξά αγνοούνται.

Advertisement

Παρά τις σαρωτικές έρευνες ακόμη μία γυναίκα και δύο μικρά αγγελούδια δεν έχουν εντοπιστεί. Ούτε και τη Δεύτερα του Πάσχα οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ αλλά και της ιδιωτικής εταιρείας που παρέχει τη ρομποτική κάμερα δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.

Η μειωμένη ορατότητα κρύβει… τον «θάνατο»

Η περιορισμένη ορατότητα στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό στάθηκε εμπόδιο και δεν επέτρεψε να επιχειρήσει δύτης για ανάσυρση δεύτερου αντικειμένου που έχει εντοπιστεί στον βυθό. Η περιοχή σηματοδότηθηκε ώστε όταν καταστεί δυνατό να ανασυρθεί το αντικείμενο για να διαφανεί τι ακριβώς είναι.

Στο μεταξύ, αγνοείται άλλη μία βαλίτσα η οποία ρίχθηκε στο νερό, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο 35χρονος, και εντός της οποίας υπάρχει άλλη μία σορός. Ωστόσο μέχρι στιγμής παρά και τις υποδείξεις του 35χρονου, οι έρευνες δεν έφεραν αποτέλεσμα και αναμένεται να συνεχιστούν αύριο το πρωί.

 Δε βρήκαν ούτε το εξάχρονο αγγελούδι στη λιμνη Μεμί

Άκαρπες απέβησαν και οι προσπάθειες εντοπισμού της 6χρονης Sierra εντός της λίμνης Μεμί στο Ξυλιάτο. Για άλλη μια μέρα δύτης με σκάφανδρο επιχείρησε στην περιοχή που υπέδειξε ο Νίκος Μεταξάς, ως το σημείο που έριξε τη σορό της μικρούλας.

Η χθεσινή ανακάλυψη στη λίμνη Μεμί, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκο Τράγκολα, δεν ήταν ανθρώπινο δέρμα αλλά κάτι, όπως εξήγησε, που δεν συνάδει με το περιβάλλον και διερευνάται. Οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Στη «μάχη» και σύστημα Sonar

Στο μεταξύ,  την Παρασκευή το βράδυ, μέσω της κυπριακής εταιρείας Brasal Marine, θα φθάσει στην Κύπρο από το εξωτερικό το σύστημα Sonar, ώστε να ελεγχθεί με μεγάλη ακρίβεια ο βυθός στις δύο λίμνες.

Πρόκειται για εξειδικευμένο μηχάνημα το οποίο μπορεί να σαρώσει σε υψηλή ευκρίνεια περιοχές κάτω από το νερό. Οι έρευνες αναμένεται να ξεκινήσουν το Σάββατο.

Δεν έδειξε αίτια και ταυτότητα η νεκροτομή… 2η την Τρίτη

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η πολύωρη διαδικασία της νεκροτομής, επί της γυναικείας σορού, που εντοπίστηκε και ανασύρθηκε την Κυριακή του Πάσχα μέσα σε βαλίτσα, από την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.

Από τη διαδικασία δεν κατέστη δυνατό να διαφανούν τα αίτια θανάτου της γυναίκας αλλά ούτε και η ταυτότητα της. Λήφθηκαν ωστόσο δείγματα τα οποία στάληκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Ως εκ τούτου θα διεξαχθεί την Τρίτη νέα νεκροτομή επί της σορού στην παρουσία ανθρωπολόγων.

Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν εντός της βαλίτσας σε εμβρυακή στάση, φουρούσε τα ρούχα της ενώ δεν ήταν δεμένη. Να σημειωθεί ότι οι δύο πρώτοι σοροί των γυναικών που εντοπίστηκαν στο φρεάτιο του Μιτσερού, ήταν γυμνές και δεμένες.

Στο μικροσκόπιο ξένων εμπειρογνωμόνων ο «Ορέστης»

Η δράση του «Ορέστη» θα τεθεί στο μικροσκόπιο και ειδικών συμβούλων από το Ηνωμένο Βασίλειο που επιστρατεύτηκαν για να βοηθήσουν.

Οι πέντε ειδικοί βρίσκονται στην Κύπρο κατόπιν σχετικού αιτήματος του Αρχηγού της Αστυνομίας, για να συνδράμουν στις υπό διερεύνηση υποθέσεις φόνου γυναικών.

Οι ειδικότητες περιλαμβάνουν Ιατροδικαστή, Κλινικό Ψυχολόγο, Ειδικό Σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφής εγκλήματα, Ειδικό Ανακριτή με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και Ειδικό Εμπειρογνώμονα για πολύπλοκες υποθέσεις.

Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, τις επόμενες ημέρες οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες θα συμμετάσχουν σε σύσκεψη, στο Αρχηγείο Αστυνομίας, όπου θα ενημερωθούν για το ιστορικό της υπόθεσης από την ανακριτική ομάδα.

Την ίδια ώρα το ανακριτικό έργο συνεχίζεται. Από την αρχή των ερευνών έχουν ληφθεί από την Αστυνομία πέραν των 250 καταθέσεων, ενώ αναμένεται να ληφθούν άλλες 150 περίπου. Επίσης έχουν παραληφθεί 202 τεκμήρια, τα οποία έχουν σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network