MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δύο χρονών σχολείο με… τρύπες στο δάπεδο και επικίνδυνες σκάλες. Τα προβλήματα σε δημοτικά ενώπιον Επιτροπής

Advertisement

Sponsored by exness

Προβλήματα στα δημοτικά Παλώδιας και Παρεκκλησιάς ενώπιον Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας

Μη ασφαλείς συνθήκες για μαθητές και μαθήτριες στο καινούργιο δημοτικό σχολείο Παλώδιας και υπερπληθυσμό στο δημοτικό Παρεκκησιάς κατέγραψαν σήμερα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, σε επιτόπου επισκέψεις τους.

Advertisement

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Παύλος Μυλωνάς και ο βουλευτής Αντρέας Καυκαλιάς παρακάθισαν σε συσκέψεις με τις διευθύνεις και τους συνδέσμους γονέων, όπου καταγράφηκαν τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει το κάθε σχολείο.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μυλωνάς ανέφερε πως το δημοτικό Παλώδιας, παρόλο που παραδόθηκε πριν περίπου δυο χρόνια και εντυπωσιάζει με την πρώτη του εικόνα, αντιμετωπίζει θέματα ασφαλείας, καθώς υπάρχουν ακόμη ανοικτές τρύπες στο δάπεδο της αυλής, οι σκάλες κρίνονται επικίνδυνες, το γήπεδο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί γιατί υπάρχουν εκτεθειμένες σωληνώσεις του αποχετευτικού και παρατηρείται κλίση στο δάπεδο της κλειστής αίθουσας αθλοπαιδιών. Επιπρόσθετα, συνέχισε, δεν υπάρχουν πεζοδρόμια γύρω από το σχολείο, αλλά ούτε βασικές υποδομές για παιδιά με κινητικά και άλλα προβλήματα .

«Όλα αυτά δείχνουν μιαν άλλην εικόνα από αυτή που βλέπουμε ως πρώτη αντίληψη μπαίνοντας το σχολείο», είπε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «βιάστηκαν απλά να το παραδώσουν».

Την ίδια ώρα, εξέφρασε τον εντυπωσιασμό του από την έκθεση των παιδιών του δημοτικού σχολείου Παλώδιας, με ομοιώματα αρχαιολογικών ευρημάτων της Ελληνιστικής και Ρωμαϊκής περιόδου, παρόμοια με αυτά που εντοπίστηκαν στην περιοχή και που, όπως ενημερώθηκε από την κοινοτική Αρχή, παραμένουν αναξιοποίητα.

«Είναι θαμμένα κάτω από ιδιωτικό σχολείο που κτίστηκε στην άλλη πλευρά και πραγματικά με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι, ενώ ζήτησαν ν’ αναδειχθούν και να υπάρχει ένας ωραίος αρχαιολογικός χώρος, εντούτοις το θέμα δεν προχωρά», είπε και διερωτήθηκε κατά πόσο κάποιοι προτιμούν ν’ αφήνουν τις αρχαιότητες θαμμένες, όταν εμπλέκονται ιδιωτικές αναπτύξεις.

Σε σχέση με το δημοτικό σχολείο Παρεκκλησιάς, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής δήλωσε ότι το βασικότερο πρόβλημα είναι ο υπερπληθυσμός.

«Εκλιπαρούν έστω και για λυόμενες αίθουσες και βεβαίως υπάρχουν και τα κλασικά προβλήματα των αθλοπαιδιών, όπου δεν υπάρχει κατάλληλο γήπεδο και διάφορα άλλα θέματα που μας καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Γονέων», συμπλήρωσε.

Πρέπει να βρούμε λύσεις άμεσα, ιδιαίτερα σε θέματα που άπτονται της ασφάλειας των παιδιών, τόνισε ο κ. Μυλωνάς, προσθέτοντας ότι θα κληθούν οι αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες «γιατί πρέπει να ακούσουμε και την άλλη πλευρά».

Θα επιμείνουμε στην αλλαγή ωραρίου στα σχολεία

Κληθείς να σχολιάσει την εισήγηση του για αναθεώρηση της ώρας προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών από τα δημόσια σχολεία, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, είπε πως ο ίδιος θα επιμείνει στην πρότασή του, παρά τις όποιες αντιδράσεις.

«Οι μόνοι που αντιδρούν είναι οι εκπαιδευτικοί και για να είμαι συγκεκριμένος, η ηγεσία των εκπαιδευτικών. Όλοι οι υπόλοιποι είναι θετικοί, και η ΟΕΒ και το ΚΕΒΕ και το Υπουργείο, όλοι», ανέφερε ο κ.Μυλωνάς.

Υπενθυμίζοντας τις αναφορές του Υπουργού Μεταφορών, ενώπιον της επιτροπής, για τη μελέτη απάμβλυνσης του κυκλοφοριακού και την πιλοτική εφαρμογή, από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, της μεταφοράς μαθητών από το σπίτι στο σχολείο, ο Παύλος Μυλωνάς είπε πως «τα πράγματα προχωρούν για να δοθούν λύσεις που θα βοηθήσουν να είναι περισσότερο παραγωγική η εκπαίδευση στα σχολεία».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network