MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δύο χρόνια μετά… Επτάχρονη πίσω στην αγκαλιά της οικογένειας της στη Λάρνακα

Advertisement

Sponsored by exness

Αίσιο τέλος μετά από δύο χρόνια… Επτάχρονη επανενώθηκε με την οικογένεια της στη Λάρνακα. Πρόκειται για πρόσφυγες από τη Συρία. Έσμιξαν και πάλι χάρη στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης σε συντονισμό με το Υπουργείο Εξωτερικών και εταίρους.

Advertisement

Σε ηλικία πέντε χρόνων κοριτσάκι από τη Συρία χωρίστηκε από την οικογένεια του ενώ προηγουμένως είχε γλιτώσει από βομβαρδισμό που κατέστρεψε το σπίτι όπου διέμεναν. Δύο χρόνια μετά, σε ηλικία πλέον 7 χρόνων, με τη βοήθεια του Διεθνή Οργανισμού  Μετανάστευσης (ΔΟΜ) η μικρή βρίσκεται από χθες και πάλι στην αγκαλιά της οικογένειας της που πλέον διαμένει στη Λάρνακα.

«Το κορίτσι είχε χωριστεί από την οικογένειά του για 2 χρόνια, έχοντας επιβιώσει μετά από βομβαρδισμό και καταστροφή του σπιτιού που διέμεναν. Ήταν πολύ χαρούμενη που θα έσμιγε και πάλι με την οικογένειά της στην Κύπρο, η οποία κατενθουσιάστηκε όταν ειδοποιήθηκε ότι είναι ζωντανή», ανέφερε η Νατάσα Ξενοφώντος Κουδουνά, Επικεφαλής του Γραφείου ΔΟΜ Κύπρου.

Το κορίτσι ταξίδεψε από τη Συρία μέσω Ιορδανίας, όπου ο Δ.Ο.Μ. Αμμάν της παρείχε βοήθεια στο αεροδρόμιο και ταξιδιωτική συνοδεία. Την ίδια μέρα, αναχώρησαν από το Αμμάν για Κύπρο όπου η οικογένεια επανενώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Κατόπιν αιτήματος της ΜΚΟ «Future Worlds Centre», ο Δ.Ο.Μ., σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κύπρου στο Αμμάν και τις Ιορδανικές Αρχές φρόντισαν για την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων, τις κρατήσεις πτήσεων, εισιτήρια, βοήθεια στο διαμετακομιστικό σταθμό στην Ιορδανία καθώς και βοήθεια υποδοχής στην Κύπρο.

Πρόκειται για την πρώτη επανένωση οικογένειας από τη Συρία που αναλαμβάνει ο Οργανισμός στην Κύπρο σε συντονισμό με το Υπουργείο Εξωτερικών και εταίρους. Ο Δ.Ο.Μ βρίσκεται σε διαβούλευση με την κυπριακή κυβέρνηση για σκοπούς παροχής βοήθειας επανένωσης προσφύγων σε προορισμούς σε όλη την Ευρώπη. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τα 9,965 άτομα που ο Δ.Ο.Μ. έχει βοηθήσει με οικογενειακή επανένωση κατά το 2015, η συντριπτική πλειοψηφία ήταν σε χώρες της ΕΕ, Νορβηγία και Ελβετία.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network