MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δύο χρόνια χωρίς τον «σύντροφο Δημήτρη». «Η μεγαλύτερη καταξίωση να σε θυμούνται ως Άνθρωπο»

Advertisement

Sponsored by exness

Δύο χρόνια χωρίς τον Δημήτρη Χριστόφια – Οι αναρτήσεις των στελεχών, των μελών και των φίλων του κόμματος

Του Νικόλα Πέτρου

Advertisement

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του εμβληματικού ηγέτης της αριστεράς και τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Από το πρωί πέφτουν «βροχή» οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από τους φίλους και τα μέλη του κόμματος, οι  οποίοι εξυμνούν τον «σύντροφο Δημήτρη» για την προσφορά, το έργο του και την αγάπη που είχε για τον απλό άνθρωπο.

O Δημήτρης Χριστόφιας διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ για 21 χρόνια (1988-2009), Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων (2001-2008) και Πρόεδρος της Δημοκρατίας (2008-2013).

Το απόφθεγμα του Δημήτρη Χριστόφια που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην μνήμη όλων είναι το εξής: «Αν ήταν να ξαναγεννηθώ θα επέλεγα τον ίδιο δρόμο, τον ίδιο τρόπο ζωής. Θα αφιέρωνα και την τελευταία ικμάδα της ύπαρξης μου στον Άνθρωπο και την ευτυχία του. Στην ελευθερία της πατρίδας και του κόσμου. Ναι του κόσμου.»

Η ΕΔΟΝ σε ανάρτηση της κάνει λόγο για μια «μεγάλη απώλεια σε καιρούς δύσκολους για την εργατική τάξη, για τη νεολαία, για τον τόπο μας.»

«Άφησε πίσω του όμως τεράστια παρακαταθήκη αφού φρόντισε να είναι ξεκάθαρο το χρέος όσων συνεχίζουμε. Να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον εργαζόμενο λαό. Ακριβέ μας σύντροφε, σε ευχαριστούμε για όλα όσα πρόσφερες, για όλα όσα μας δίδαξες, για το παράδειγμα που πάντα ήσουν. Παράδειγμα ενός ανυπότακτου αγωνιστή και ΑΝΘΡΩΠΟΥ που δεν συμβιβάζεται με την αδικία και την εκμετάλλευση. Ενός συντρόφου που μέχρι και την τελευταία στιγμή, αφιέρωσε την ύπαρξή του στον άνθρωπο και την ευτυχία του. Στην ελευθερία της πατρίδας και του λαού μας! Η ΕΔΟΝ, θα έχει για πάντα τη ζωή και τη δράση σου, φάρο και καθοδηγητή. Αιωνία σου η μνήμη.»

Ενδεικτική και η ανάρτηση του γιού του Χρίστου Χριστόφια, βουλευτή του ΑΚΕΛ και Οργανωτικού Γραμματέα Λευκωσίας – Κερύνειας του κόμματος.

«Ήμασταν μια μέρα στο κοιμητήριο και ήρθε ένας κύριος που δεν τον γνωρίζαμε. «Θεός μακαρίσει τον, ήταν Άνθρωπος». Σκέφτηκα ότι δεν υπάρχει πιο μεγάλη καταξίωση. Να σε θυμούνται Άνθρωπο. Ειδικά για κάποιον που ήταν στην πολιτική, που ανέβηκε στα πιο ψηλά σκαλοπάτια, ειδικά σήμερα, σε μια εποχή που πάνε να παρουσιάσουν ως «μαγκιά» το να είσαι «πονηρός», «αλεπού», «άρπαγας», να κανονίζεις, να κανονίζεσαι, να κάνεις πολιτικά παιχνίδια, λαμογιές και κουτοπονηριές και όχι να είσαι Άνθρωπος, Ειλικρινής, Έντιμος, πιστός σε αρχές και ιδανικά. Ναι, μεγαλύτερη καταξίωση δεν υπάρχει από το να σε θυμούνται ως Άνθρωπο. Και Τώρα και Πάντα.»

Μεγάλη συγκίνηση σκορπά και η ανάρτηση της θυγατέρας του Δημήτρη Χριστόφια, Χριστίνας Χριστόφια.

«Καθαρό βλέμμα. Καθαρά χέρια. Καθαρή συνείδηση. Αγωνιστής για την Τάξη σου. Για την Κύπρο. Για το Δίκιο. Και Τώρα. Και Πάντα.»

Αναρτήσεις στελεχών, μελών και φίλων του κόμματος:

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network