MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Δυναμιτίζεται» το κλίμα στη δημόσια υγεία

Advertisement

Sponsored by exness

«Οι δημόσιες αντιπαραθέσεις τορπιλίζουν την όποια βούληση για διάλογο», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Υγείας – Καταδικάζει την δημοσίευση της επιστολής του στην ΠΑΣΥΚΙ

Advertisement

Με γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Υγείας εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η επιστολή που έστειλε στην ΠΑΣΥΚΙ διέρρευσε στον τύπο. Χαρακτήρισε καταδικαστέες τέτοιου είδους ενέργειες ενώ συμπληρώνει πως οι δημόσιες αντιπαραθέσεις τορπιλίζουν την όποια βούληση για διάλογο και συνεργασία.

Την ίδια στιγμή ενόψει και της αυριανής συνάντησης των δύο πλευρών επανέλαβε την ετοιμότητά του για διαβούλευση των προβλημάτων που υπάρχουν.

Αυτούσια η δήλωση του Υπουργού Υγείας:

«Με δυσαρέσκεια διαπίστωσα ότι επιστολή που στάλθηκε χθες το απόγευμα στο Γραφείο μου από την ηγεσία της ΠΑΣΥΚΙ έχει διαρρεύσει και δημοσιεύεται στον σημερινό εγχώριο Τύπο. Τέτοιες ενέργειες όπως η διαρροή εσωτερικών θεμάτων πριν καν τύχουν χειρισμού είναι καταδικαστέες από όπου κι αν προέρχονται. Ειδικότερα σε μια περίοδο όπου πρώτιστο μέλημα τόσο εμού του ιδίου όσο και όλων των λειτουργών του Υπουργείου, αλλά και των επαγγελματιών υγείας στα δημόσια νοσηλευτήρια, είναι η εφαρμογή των σχεδιασμών για την αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων και την εισαγωγή του Γενικού Σχεδίου Υγείας. Τα συμβάντα των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν ότι οι δημόσιες αντιπαραθέσεις ή/και διαρροές πυροδοτούν το κλίμα, τορπιλίζοντας την όποια βούληση για διάλογο και συνεργασία, αφού στόχος όλων πρέπει να είναι ο Κύπριος ασθενής.

Σε κάθε περίπτωση επί του προκειμένου, η Γενική Διευθύντρια αποτελεί το ανώτατο τεχνοκρατικό επίπεδο του Υπουργείου, διορίζεται και αναφέρεται μόνο στο Κράτος και τη Δημόσια Υπηρεσία και όχι σε οποιαδήποτε συνδικαλιστική ομάδα. Η απαξίωση θεσμών, καθώς και η μονομερής απόφαση για μη συμμετοχή σε οποιαδήποτε συνάντηση με το ανώτατο τεχνοκρατικό στέλεχος του Υπουργείου, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο. Οφείλουμε όλοι να επιδεικνύουμε σεβασμό προς και να αναγνωρίζουμε τους θεσμούς που εργάζονται με γνώμονα το κοινό όφελος, σύμφωνα με τους όρους εντολής τους.

Ενόψει και της αυριανής συνάντησής μου με την ΠΑΣΥΚΙ, επαναλαμβάνω την ετοιμότητά μου να διαβουλευτώ τα προβλήματα που εντοπίζουν και απασχολούν τους ιατρούς του δημοσίου και από κοινού να εξεύρουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των ασθενών. Από πλευράς μου, δεν θα γίνει καμία άλλη δημόσια τοποθέτηση πέραν της παρούσης μέχρι και την ολοκλήρωση του διαλόγου, στον οποία προσέρχομαι με ετοιμότητα και καλή διάθεση για συνεργασία και ελπίζω ότι το ίδιο πνεύμα θα επιδείξει και η πλευρά των συνδικαλιστών.»

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network