MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δρόμους, νέο Μουσείο και Κρατικό Χημείο προγραμματίζει να συγχρηματοδοτήσει η ΕΤΕπ το 2022

Advertisement

Sponsored by exness

Δρόμους, νέο Μουσείο και Κρατικό Χημείο προγραμματίζει να συγχρηματοδοτήσει η ΕΤΕπ το 2022

Η περαιτέρω ανάπτυξη του οδικού δικτύου και της οδικής ασφάλειας και η χρηματοδότηση του νέου Μουσείου και του νέου Κρατικού Χημείου, είναι οι προτεραιότητες στη χρηματοδότηση των οποίων προτίθεται να συμβάλει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), δήλωσε η Αντιπρόεδρος της Λιλιάνα Πάβλοβα, μετά τη συνάντησή της με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννη Καρούσο, την Παρασκευή.

Advertisement

Ο Υπουργός έκανε αναφορά στην υφιστάμενη συνεργασία του Υπουργείου με την ΕΤΕπ. Σημείωσε ότι πριν λίγους μήνες έχει υπογραφεί συμφωνία δανείου ύψους €112 εκ., μέσω της οποίας έχουν χρηματοδοτηθεί έργα, όπως ο αυτοκινητόδρομος Λεμεσού-Σαϊτά και Πάφου-Πόλης, ο περιμετρικός Λευκωσίας, αλλά και το σύστημα φωτοεπισήμανσης.

Επιπλέον, ανέφερε ότι συζήτησε με την Αντιπρόεδρο την περαιτέρω συνεργασία που μπορεί να αναπτύξει το Υπουργείο με την ΕΤΕπ, «όπως το νέο μουσείο στη Λευκωσία, που είναι το μεγαλύτερο έργο που έχουμε αυτή τη στιγμή σε προσφορά με προϋπολογισμό €120 εκ., διάφορα έργα οδικής ασφάλειας, ή ακόμα και άλλους αυτοκινητόδρομους που έχουμε σε προσφορά, όπως είναι του Αστρομερίτη-Ευρύχου», είπε.

Επιπρόσθετα, ο Υπουργός ενημέρωσε την κ. Πάβλοβα και για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και για το περιβάλλον, καθώς ανέφερε ότι «είναι γνωστό ότι πλέον σημαντικό μέρος της ευθύνης για μείωση των ρύπων, ιδιαίτερα για την Κύπρο, είναι στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, αφού 50% των ρύπων για τη χώρα μας προέρχονται από τις μεταφορές».

Με τη σειρά της, η Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ ανέφερε ότι το Υπουργείο Μεταφορών είναι ένας από τους σημαντικότερους εταίρους της Τράπεζας στην Κύπρο. Σημείωσε τη στήριξη της ΕΤΕπ, με τη χρηματοδότηση του έργου που υλοποιήθηκε την περασμένη χρονιά, και συγκεκριμένα τη χρηματοδότηση του Εθνικού Οδικού Δικτύου, μέσω της δανειακής σύμβασης National Road III.

Πρόσθεσε ότι για φέτος καθορίζει τρεις προτεραιότητες. Η πρώτη αφορά τη συνέχιση της χρηματοδότησης για το οδικό δίκτυο, όπως αυτοκινητόδρομους και έργα σχετικά με τις αστικές μεταφορές, με ειδική έμφαση στην οδική ασφάλεια.

«Η οδική ασφάλεια είναι ένα από τα σημαντικά στοιχεία στη χρηματοδότηση που παρέχουμε», είπε.

Εξέφρασε την ευχαρίστησή της για την υλοποίηση του «πολυαναμενόμενου», όπως το χαρακτήρισε, έργου της επένδυσης στις κάμερες ταχύτητας στους δρόμους και σημείωσε ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την ανάπτυξη του οδικού δικτύου και της οδικής ασφάλειας στην Κύπρο.

Οι άλλες δύο προτεραιότητες που υποστηρίζει η ΕΤΕπ, σύμφωνα με την κ. Πάβλοβα, για φέτος αφορούν τη συγχρηματοδότηση για το νέο Εθνικό Μουσείο, «ένα ορόσημο και εμβληματικό έργο για τη χώρα», όπως το χαρακτήρισε, καθώς και η συγχρηματοδότηση για το Κρατικό Χημείο.

Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Υπουργό, για την εφαρμογή αυτών των σημαντικών έργων υποδομής, καθώς «έχουν εξαιρετική σημασία για την καλή, βιώσιμη κινητικότητα της χώρας», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network