MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δρόμοι ποτάμια, εγκλωβισμός οδηγών, πλημμυρισμένα σπίτια… Οι βροχές «έπνιξαν» τα κατεχόμενα (video- pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Μεγάλα προβλήματα στα κατεχόμενα από τις καταρρακτώδεις βροχές 

Advertisement

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας στα χωριά Βουνό και Μάνδρες όπου δρόμοι έκλεισαν λόγω κατολίσθησης, πλημμύρισαν σπίτια και υποστατικά, ενώ οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους.


Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, χρειάστηκε η παρέμβαση ανδρών της «πολιτικής άμυνας» για να απεγκλωβιστεί ο οδηγός από το αυτοκίνητο, ενώ ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας – Αμμοχώστου. Οι φωτογραφίες από το περιστατικό κάνουν το γύρο του διαδικτύου στα τ/κ μέσα ενημέρωσης.

Η «πολιτική άμυνα» παρενέβη και σε άλλες περιπτώσεις σε σπίτια που πλημμύρισαν. Μεγάλος μέρος του δρόμου έκλεισε για την κυκλοφορία, αφού τα  νερά από τις βροχές έτρεχαν σαν ποτάμι. Το πρωί με δυσκολία διεξάγονταν η κίνηση στο δρόμο Λευκωσίας – Κερύνειας από το ύψος του Δικώμου λόγω ομίχλης. Επαρχιακοί δρόμοι έκλεισαν και κοντά στα χωριά Μάνδρες και Βουνό.


Από την έντονη βροχόπτωση νωρίς τα ξημερώματα στην περιοχή Βουνό, Κουτσοβέντης, Νέο Χωριό και Κυθρέα σημειώθηκαν σοβαρές κατολισθήσεις από τον Πενταδάκτυλο και πλημμύρισαν ρέματα που έφτασαν μέχρι τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Αμμοχώστου.

Αναφέρεται δε ότι η «πολιτική άμυνα» επενέβη σε τέσσερις περιπτώσεις για να απεγκλωβίσει οδηγούς από οχήματα, που είχαν παρασυρθεί από τις πλημμύρες. Δύο εξ αυτών ήταν σε διαφορετικές περιοχές της Λευκωσίας, ενώ σε μία περίπτωση ένα αυτοκίνητο έμεινε στο δρόμο προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Στο χωριό Βουνό έπεσε και χιόνι με αποτέλεσμα κάποιοι δρόμοι να μην είναι προσβάσιμοι. Σύμφωνα με ανακοίνωση της «μετεωρολογικής υπηρεσίας» η μεγαλύτερη ποσότητα βροχής έπεσε στο Βουνό 235 χιλιοστά, ενώ στο Πέλλαπαϊς ήταν 170 χιλιοστά από τις 8 χθες το βράδυ μέχρι τις 8 σήμερα το πρωί. Σπίτια και υποστατικά πλημμύρισαν στο Καζάφανι, κάτω από το Πέλλαπαϊς.

Αυτοψία «αξιωματούχων της κυβέρνησης» στις πληγείσες περιοχές

Στις πληγείσες περιοχές περιόδευσαν σήμερα οι αρμόδιες «υπηρεσίες», η «υπουργός εσωτερικών», Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς και ο «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν, ο οποίος πήγε σε σπίτια που πλημμύρισαν στο Βουνό και τις Μάνδρες

Σε ανακοίνωσή του το «επιμελητήριο μηχανολόγων μηχανικών» σημειώνει ότι η κλιματική αλλαγή και ο τρόπος που κατασκευάστηκαν οι δρόμοι στα κατεχόμενα, επιβάλλουν τον έλεγχο των διαδικασιών και την προετοιμασία των «υπηρεσιών» γιατί οι βροχές αντί για ευεργετικές, γίνονται καταστροφικές.

Βίντεο στα τ/κ ΜΜΕ δείχνει ότι και στο λιμανάκι της Κερύνειας τρέχει νερό από σκάλες κατεβαίνοντας προς τη θάλασσα, πλημμυρίζοντας τον χώρο όπου βρίσκονται τραπέζια και καρέκλες των χώρων εστίασης.

Εναλλακτικά δείτε εδώ τα βίντεο


*Φωτογραφίες «Yeni Duzen»

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network