MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δράσεις για τα παιδιά της διασποράς αποφάσισαν Επίτροπος Προεδρίας και Οργανισμός Νεολαίας

Advertisement

Sponsored by exness

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν κατά τη συνάντηση

Δράσεις και προγράμματα που θα φέρουν πιο κοντά στις ρίζες τους τα νέα παιδιά της διασποράς, αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης του Επίτροπου Προεδρίας Φώτη Φωτίου με τον Πρόεδρο και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου Πρόδρομο Αλαμπρίτη και Μενέλαο Μενελάου αντίστοιχα.

Advertisement

Στη συνάντηση, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της νέας γενιάς της Διασποράς και πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκαν δράσεις και προγράμματα που θα φέρουν πιο κοντά στις ρίζες τους αυτά τα νέα παιδιά. Η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού είναι από τους βασικούς στόχους της Εθνικής Στρατηγικής για την Διασπορά.

Αποφασίστηκε επίσης η δημιουργία μητρώου νέων επιστημόνων και επιχειρηματιών που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό και συζητήθηκαν καλύτεροι τρόποι αξιοποίηση τους.

Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο άντλησης κονδυλίων από Ευρωπαϊκή Ένωση για στήριξη προγραμμάτων και δράσεων που αφορούν τη νέα γενιά των Ομογενειακών μας Οργανώσεων.

Η νέα γενιά της Διασποράς αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για την πατρίδα, σημειώνει η ανακοίνωση, “αυτοί είναι ο αυριανοί ηγέτες των ομογενειακών μας οργανώσεων και η κυβέρνηση τους στηρίζει και θα συνεχίσει να τους στηρίζει με όλα τα μέσα”.

Τέλος λήφθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις όσον αφορά δράσεις και εκδηλώσεις που αφορούν την νέα γενιά, των Θρησκευτικών ομάδων, αυτές των Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network