MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Δρ. Πανά στη CT: «Υπάρχει χαλάρωση… Κρίσιμες οι δύο βδομάδες να μην εκτροχιαστεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας»

Advertisement

Sponsored by exness

Τα αυξημένα κρούσματα έφεραν εκ νέου ανησυχία και λήψη μέτρων – Στο επίκεντρο η Λάρνακα με 6 αλυσίδες μετάδοσης του ιού ενεργές – Υπήρξε χαλάρωση λέει η Δρ.Πανά στη Cyprus Times – Προσοχή και συστάσεις για όλες τις πόλεις – Τι αναφέρει για πιθανή διακοπή του Πρωταθλήματος

Ανησυχία προκαλούν τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού των τελευταίων ημερών, με το Υπουργείο Υγείας να έχει ήδη λάβει επιπλέον μέτρα στη Λάρνακα όπου παρατηρήθηκαν και τα περισσότερα περιστατικά.

Advertisement

Κρίσιμες χαρακτήρισε τις επόμενες δύο βδομάδες για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας η Δρ.Ζωή Δωροθέα Πανά, μέλος της επιστημονικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας, μιλώντας στη Cyprus Times.

Ανησυχία για τη Λάρνακα και τα cluster… «Καμπανάκι» για όλες τις πόλεις

Όπως αναφέρει η Δρ.Πανά «έχουμε πάνω από 4 αλυσίδες μετάδοσης στη Λάρνακα και ήδη έγινε η ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας για τα επιπρόσθετα μέτρα τα οποία πρέπει να εφαρμόζουμε αυστηρά και πιστά. Ναι μεν έχουμε αλυσίδες μετάδοσης στη Λάρνακα, όμως δε πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε μικρή χώρα και όλα είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Άρα πρέπει όλες οι επαρχίες να είναι προσεκτικές».

«Αυτή την περίοδο είμαστε σε πολύ κρίσιμη καμπή και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί έτσι ώστε να μην εκτροχιαστεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας» είπε.

Κληθείσα να απαντήσει σε σχετική ερώτηση η Δρ.Πανά επισήμανε ότι «υπήρξε χαλάρωση κάτι που μαζί με τον εφησυχασμό, είναι ο χειρότερος εχθρός μας. Μόλις χαλαρώνουμε και συν του ότι ανοίγουμε, μπορεί να οδηγήσει σε μικρές αναζωπυρώσεις που εάν δεν ελεγχθούν μπορεί να ξεφύγει η κατάσταση».

«Υπάρχει αναζωπύρωση… Αυστηρότατη τήρηση όλων των μέτρων και πρωτοκόλλων»

Σύμφωνα με τη Δρ.Πανά απαιτείται από όλους η αυστηρότατη τήρηση όλων των μέτρων και πρωτοκόλλων, αφού υπάρχει μία αναζωπύρωση που είναι όμως ελεγχόμενη.

Όπως λέει, «έχουν αυξηθεί οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στη Λάρνακα για να αποτυπωθεί η έκταση του προβλήματος».

Την ίδια ώρα απεύθυνε έκκληση προς όλους όπως επιδείξουν υπευθυνότητα σε όλους τους χώρους και τηρούν τα μέτρα για την επόμενη περίοδο έτσι ώστε να μην χαλάσουμε ότι πετύχαμε το προηγούμενο διάστημα.

Ερωτηθείσα, εάν τα μέτρα που λήφθηκαν στη Λάρνακα θα επεκταθούν παγκύπρια σημειώνει ότι αυτό θα γίνει εάν και μόνο η επιδημιολογική εικόνα το «απαιτεί», ωστόσο η επιδημιολογική ομάδα κινείται βήμα-βήμα.

«Να μην σταματήσει το Πρωτάθλημα…»

Κληθείσα να τοποθετηθεί η Δρ.Πανά για την κατάσταση στο Κυπριακό πρωτάθλημα και εάν θα πρέπει να διακοπεί ή όχι αναφέρει ότι «καλά είναι να μην σταματήσει το πρωτάθλημα και να βρουν τις λύσεις, καθώς το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλές χώρες του εξωτερικού και προσπαθούν μέσα σε πλαίσιο ασφάλειας να βρουν τη χρυσή τομή».

Καταλήγοντας λέει ότι «πλέον ξέρουμε πως μεταδίδεται ο ιός, έτσι μπορούμε με τα μέτρα ασφαλείας και την αυστηρή τήρηση τους να μην διακόψουμε το πρωτάθλημα αλλά να λαμβάνουμε αυστηρά μέτρα».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal